Sufleu de conopida

Sufleu de conopida

Ingrediente

  • 1 ou
  • 1 conopidă mică
  • o jumătate de lingură cu unt
  • 1 lingură cu făină
  • 100 ml lapte
  • 30 grame brânză de vaci
  • verdeață

Cum prepari sufleu de conopidă

Desfă conopida în buchețele, spală-le și pune-le la fiert.
Scurge-le și sfărâmă-le cu furculița.
Amestecă laptele, făina și brânza, adaugă conopida, oul bătut și verdeața tocată.
Unge cu unt o tavă de teflon sau un vas de yena ori teracotă și dă compoziția la cuptor, la foc potrivit, 20-30 de minute.
Deasupra acestui delicios sufleu de conopidă poți pune smântână, cașcaval sau telemea rasă.
Foto: Guliver/ Thinkstock
Sursă: revista MAMI, august 2014

Cele mai citite
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025

Așteptările nu distrug relațiile pentru că sunt prea mari, ci pentru că rămân nespuse. Iar atunci când nu sunt comunicate, se transformă în frustrări, tăceri și reproșuri. Dacă în adolescență e firesc să nu știm exact ce vrem, la maturitate ar trebui deja să avem curajul să cerem. Despre cum ne putem exprima dorințele și […]

Citeste mai mult
De Dumbrăveanu Bianca | 04 decembrie 2025
De Dumbrăveanu Bianca | 04 decembrie 2025

Iarna vine cu aer mai rece sau chiar ger, vânt și o schimbare de culoare a naturii, dar și cu nevoia de a adapta rutina de îngrijire a pielii. După luni întregi de expunere la soare, apă sărată sau clor și variații mari de temperatură, pielea are nevoie de refacere. În sezonul rece, aerul devine […]

Citeste mai mult