Supa crema de pastarnac

Supa crema de pastarnac

Supă cremă de păstârnac

Ingrediente

  • 2 – 3 cartofi potriviți
  • 4-6 rădăcini mari de păstârnac
  • un dovlecel mic
  • un sfert de varză albă
  • 2 cepe
  • un cățel de usturoi
  • sare și piper
  • o lingură de unt
  • două linguri ulei
  • o cană de lapte
  • mărar verde tocat mărunt

Mod de preparare
Curăță toate legumele. Toacă ceapa și usturoiul. Pune-le la călit cu o lingură de ulei. Pune un praf de sare și adaugă păstârnacul tăiat felii, varza tăiată fideluță și dovlecelul bucățele. Lasă legumele să se înăbușe circa 10 minute.
Pune 1,5 litri apă la fiert. Când clocotește, pune cartofii tăiați bucățele și adaugă tot amestecul de legume călite. Fierbe supa la foc mic, cu capac, circa 20 de minute.
Cu un blender vertical, transformă supa în cremă. Adaugă laptele, bucățica de unt și mărarul. Potrivește de sare și piper.
Lasă delicioasa supă cremă de păstârnac să mai dea în clocot și apoi servește-o cu bucățele de pâine prăjită. Poftă bună!
Foto: Image courtesy of rakratchada torsap/ FreeDigitalPhotos.net
Sursa: revista MAMI, iunie 2015

Cele mai citite
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025

Așteptările nu distrug relațiile pentru că sunt prea mari, ci pentru că rămân nespuse. Iar atunci când nu sunt comunicate, se transformă în frustrări, tăceri și reproșuri. Dacă în adolescență e firesc să nu știm exact ce vrem, la maturitate ar trebui deja să avem curajul să cerem. Despre cum ne putem exprima dorințele și […]

Citeste mai mult
De Andreea Vasile | 04 decembrie 2025
De Andreea Vasile | 04 decembrie 2025

Dacă o întâlnești pe Tilly Niculae fără să știi cine este, ai putea jura că este doar o puștoaică, cu zâmbet larg și energie debordantă, care nu știe cât de complicată poate fi viața de adult. Însă realitatea este cu totul alta. Pe 28 noiembrie, Tilly a împlinit 40 de ani, iar drumul ei nu […]

Citeste mai mult