Una dintre cele mai consumate legume din lume, a doua după cartof, morcovul este originar din Afganistan şi este cunoscut în special pentru proprietăţile sale de reglare a vederii. La inceput avea culoarea albă, însă prin selecţie naturală s-a obţinut morcovul portocaliu de astăzi, cu un conţinut important de caroten, provitamină cu proprietăţi puternic antioxidante şi anticancerigene.
Pe lângă faptul că dă gust preparatelor culinare iar calităţile sale nutritive sunt remarcabile, morcovul este recunoscut şi pentru proprietăţile sale terapeutice. Află AICI mai multe despre proprietățile morcovului.
Foto: 123RF
Morcovul, elixir pentru vigoarea bărbaţilor
Cele mai citite
Așteptările nu distrug relațiile pentru că sunt prea mari, ci pentru că rămân nespuse. Iar atunci când nu sunt comunicate, se transformă în frustrări, tăceri și reproșuri. Dacă în adolescență e firesc să nu știm exact ce vrem, la maturitate ar trebui deja să avem curajul să cerem. Despre cum ne putem exprima dorințele și […]
Am facut aseara chec cu lamaie si iaurt. Am gasit o reteta noua intens aromata cu lamaie si pentru ca se facea foarte usor si promitea sa fie buna, am incercat-o. Pot sa garantez ca este un dulce perfect, se face repede, ai mereu in casa ingredientele, este deosebit de parfumat, iar dimineata, […]