Alimente cu efecte neplacute

Alimente cu efecte neplacute

Exista alimente care produc efecte neplacute si bizate in organism. Pe unele le cunoastem. Sparanghelul, de exemplu te face sa mirosi foarte urat! Trecem in revista care sunt alimentele cu efecte neplacute si explicam care este cauza acestor ciudatenii.

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/02/10/alimente-efecte-neplacute-2.jpgSparanghelul
este o leguma foarte sanatoasa si gustoasa. Unul dintre efectele bizare este acela ca dupa o portie de sparanghel transpiratia si respiratia miros foarte urat. Cauza sta in continutul foarte mare de sulf din sparanghel, specific si pentru ceapa, usturoi, varza si conopida. Mirosul neplacut dispare complet in 24 de ore.


http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/02/10/alimente-efecte-neplacute-1.jpgSfecla iti poate oferi momente de panica daca nu esti avizat. O salata de sfecla poate sa determine colorarea in rosu a urinei si materiilor fecale. Nu se intampla tuturor, ci doar persoanelor care sufera de un sidrom manifestat printr-un deficit cronic de fier. Boala este asociata cu oboseala cronica, palpitatii si tulburari de tranzit intestinal. In acest caz, o salata de sfecla poate pune un diagnostic si poate explica o suma de suferinte a caror cauza ar fi ramas necunoscut.

Stridiile sunt trecute in categoria alimentelor cu efect afrodiziac. Daca in cazul altor alimente pot sa existe semne de intrebare, stridiile au un efect dovedit, in special in cazul barbatilor si mai putin in ceea ce le priveste pe femei, ca urmare a continutului foarte mare de zinc. Zincul este fundamental pentru producerea de testosteron. Daca nivelul de testosteron este constant redus in cazul femeilor, zincul din stridii produce o crestere exploziva a nivelului de testosteron in cazul barbatilor. Asa ca dupa o portie de stridii si o noapte romantica poti avea in urmatoare zile, alaturi de tine un barbat care cauta scandalul cu lumanarea.

Semintele de pin lasa in urma un gust metalic care poate sa persiste cateva ore dupa masa sau pana cand semintele sunt digerate si eliminate. Nu se stie exact care este motivul, dar se pare ca este provocat de unele grasimi specifice pe care le contin semintele de pin.

Broccoli este una dintre cele mai sanatoase legume, dar excesul de crucifere, categorie din care fac parte broccoli, conopida, varza si varza de Bruxelles, interfereaza cu hormonii tiroidieni si produce blocarea efectului acestora.  A exagera consumul de broccoli si alte crucifere poate induce simptomatologia tipica pentru hipotiroidism, respectiv insuficienta tiroidiana, afectiune care se manifesta prin faptul ca tiroida nu produce suficienti hormoni. Printre manifestarile hipotiroidismului se numara obezitatea, dureri articulare, infertilitate si boli de inima. Fenomenele in cazul abuzului de broccoli dispar in circa 24 de ore. (Otilia Ignat)

Cele mai citite
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025

Așteptările nu distrug relațiile pentru că sunt prea mari, ci pentru că rămân nespuse. Iar atunci când nu sunt comunicate, se transformă în frustrări, tăceri și reproșuri. Dacă în adolescență e firesc să nu știm exact ce vrem, la maturitate ar trebui deja să avem curajul să cerem. Despre cum ne putem exprima dorințele și […]

Citeste mai mult
De Adrian Serban | 05 aprilie 2021
De Adrian Serban | 05 aprilie 2021

Servirea meselor acasă, în familie, este unul dintre momentele cele mai plăcute ale zilei, însă de multe ori timpul limitat și lipsa de inspirație pot fi adevărate provocări. Nu trebuie să fii bucătar profesionist ca să gătești mâncăruri pline de savoare, însă sunt câteva aspecte de care e bine să ții cont pentru rezultate excepționale. […]

Citeste mai mult