Esti aici
Femeia.ro > Carieră > 10 sfaturi utile in cariera

10 sfaturi utile in cariera

Pregatirea profesionala si experienta nu sunt suficiente pentru a avea o cariera de succes. Uneori este bine sa ai abilitatea de a da din coate, iar asta presupune increderea in sine si abilitatea de a -ti pune in valoare calitatile. Iata cele 10 sfaturi utile in cariera:

1. Nu te considera exploatata. La job muncesti! Reorganizeaza-te, planifica, prioritizeaza. Secretul unei cariere de succes este sa muncesti cu placere si relaxat.

 2.Ramai in alerta. Sentimentele de nemultumire merg mana in mana cu cele de neimplinire profesionala. Fa-ti planuri de viitor si orienteaza-te spre o cariera de succes.

3. Evita gafele si situatiile care sunt greu de explicat.
Nu uita ca: lucrurile bune se uita repede, cele rele raman in memorie. Mai bine nu gresesti, ca sa nu fie nevoie sa te explici.

 4. Cere ajutor. Este mult mai bine si mai eficient sa ceri ajutor, explicatii, sfaturi sau sustinere pentru munca pe care trebuie sa o faci, decat sa te ambitionezi sa faci singura si sa nu te poti descurca sau, si mai rau, sa gresesti.

 5. Nu te rutina. Oamenii fac de cele mai multe ori o munca de rutina. Nu te plafona in rutina zilnica a job-ului tau, pastreaza-ti in forma mintea si intuitia. Acesta este unul din pacatele celor care isi rateaza cariera.

 6. Accepta sa tii locul cuiva. Este o buna oportunitate pentru a arata ce poti si care iti sunt cu adevarat competentele. Accepta mai ales cand este vorba despre o funtie de raspundere, chiar daca este temporara.

 7. Lauda-ti colegii. O sa primesti la randul tau laude. Nu exagera, lauda cu atentie si pe merit. Capacitatea de a evalua corect oamenii o au sefii si daca o faci corect dovedesti ca poti sa fii sef.

 8. Lucreaza mereu cu seful sau sefii tai. Evident trebuie sa-ti faci treaba perfect, dar dovedeste naturalete si eleganta. Nu epata, dar in nici un caz nu dovedi o modestie exagerata. Evalueaza-te corect in primul rand pe tine.

 9. Fii o prezenta agreabila fizic si in ceea ce priveste vestimentatia. Nu poti sa-ti faci o cariera stralucita in pantaloni scurti.

10. Accepta iesirile cu colegii, dar fereste-te de „bisericute” si de barfa. Amuza-te dar ramai la nivelul conversatiilor usoare. Si, foarte important nu face confidente. Nu stii niciodata cand se intorc impotriva ta!

Sursa foto: pixabay.com

 

Comments

comments

Lasă un răspuns