Esti aici
Femeia.ro > Carieră > 3 pacate profesionale

3 pacate profesionale

Plansul la serviciu

Daca nu vrei sa fii catalogata drept „labila”, tine-ti in frau lacrimile cat timp esti sub acoperisul biroului. Femeile sunt percepute ca fiinte sensibile si slabe de inger. Toata lumea se asteapta sa incepi sa te smiorcai la cea mai mica problema, inclusiv colegii de birou si sefii. Vaietele sunt si mai grave: daca incepi sa-ti plangi de mila referitor la munca ta sau la orice alt subiect, esti repede inclusa in categoria „morilor stricate”. Asa ca, tine capul sus si nu te lasa impovarata de sarcini, termene-limita si ordine venite „de sus”. Amana vaicarelile si lacrimile pana cand pleci de la birou si ajungi in compania prietenilor sau a familiei. Ei te vor intelege si nu te vor cataloga in niciun fel.

Tipetele din birou

O femeie nervoasa, care ridica tonul, e o femeie care si-a pierdut controlul. Caracterul razboinic, galagios si violent le este caracteristic barbatilor. Trebuie sa retii ca urletele unei sefe sau angajate nu sunt considerate un semn de putere, ci istericale. Ca sa nu pari isterica sau dificila in ochii celor de la locul de munca, incearca sa-ti pastrezi calmul in orice situatie. Fii diplomata si gaseste solutii logice pentru problemele cu care te confrunti. Obtii mult mai multe cu argumente solide si discutii calme, decat cu tipete si amenintari.

Proasta crestere

La pranzurile de afaceri, bunele maniere au importanta maxima. Faptul ca apuci pestele cu furculita de aperitiv sau ca nu te stergi la gura si inainte, si dupa ce sorbi din paharul cu vin, se traduce prin grosolanie, lipsa de gratie si respect. Si n-ai vrea ca vreun client cu care te intalnesti sa-si faca asa o parere proasta despre tine. Eticheta vestimentara a firmei este de asemenea foarte importanta in relatiile cu angajatii, sefii, clientii sau colegii de birou. O cuta mica la esarfa, un fir tras la ciorap sunt semne ca nu te pricepi, nu-ti pasa sau nu acorzi atentie detaliilor. Si nu uita de ticuri: daca bati ritmic cu unghiile in masa sau te joci nervos cu suvitele de par esti taxata usturator: plictisita, nervoasa sau, mai rau, acra.

Comments

comments

Lasă un răspuns