Esti aici
Femeia.ro > Carieră > 3 soluții deștepte ca să nu simți nicio clipă că îți lipsește ceva

3 soluții deștepte ca să nu simți nicio clipă că îți lipsește ceva

Firea descurcăreață a oricărei femei o ajută să nu resimtă nicio lipsă, cu toate că doamnele câștigă mai puțin decât bărbații. Întotdeauna au existat diferențe între salariile femeilor în comparație cu cele ale bărbaților angajați pe aceeași funcție, cu aceleași responsabilități, însă diferența pare să se mărească de la an la an. Noile statistici realizate de marketingweek.com arată că anul acesta femeile câștigă cu a 22,4% mai puțin decât bărbații, față de 20,8%, cât era diferența anul trecut.

Din fericire însă, calitățile speciale ale oricărei femei o ajută să nu resimtă prea puternic această diferență. Migala, inventivitatea, simțul analitic și îndemânarea sunt cele mai puternice arme ale lor, fiind capabile să găsească o serie de soluții care să facă un buget modic să pară mult mai substanțial:

  • Găsesc împrumuturi viabile

Pentru o urgență de orice fel, o femeie știe să găsească acele surse de împrumut care se pot plăti la loc fără un efort considerabil. Nu puține sunt ocaziile în care o sumă modică de bani ar rezolva o situație delicată. O nuntă în familie sau o vizită la dentist cer fonduri suplimentare de care poate nu dispui la momentul respectiv. De asemenea, uneori angajatorii întârzie cu plata salariilor, lăsându-te în dificultate. Sau poate pur și simplu simți nevoia unei călătorii spontane care să îți hrănească spiritul aventurier și să îți ofere ocazia de a te desprinde de grijile cotidiene. Un împrumut este o soluție viabilă, însă nu trebuie să ceri ajutorul familiei sau al prietenilor. O alternativă excelentă poate fi un împrumut fără comisioane, prin care banii îți sunt virați online direct în contul personal în ziua în care ai completat cererea, fără alți intermediari și fără să stai la cozile interminabile de la bancă. Poți împrumuta o sumă modică frumușică de 2000 de lei, pe care o poți plăti înapoi foarte ușor, într-un termen de 30 de zile.

  • Caută metode de venit suplimentare

Toate femeile au talente naturale de care poate nici nu sunt conștiente. Răbdarea, migala și îndemânarea le pot fi un mare ajutor, mai ales dacă sunt aplicate în activități practice. Dacă ai nevoie de un venit suplimentar, folosește-ți iscusința pentru a crea bijuterii handmade, învață să folosești mașina de cusut veche a mamei și croiește câteva obiecte vestimentare sau amintește-ți cum te învăța bunica să croșetezi pentru a crea căciulițe și fulare interesante. Joacă-te cu nuanțele și textilele pentru a pune cap la cap obiecte unicat, pe care le poți vinde apoi la piețe de vechituri, târguri, sau chiar online. Obiectele handmade îți pot aduce un venit suplimentar frumușel, ajutându-te să îți descoperi partea artistică, în același timp.

  • Gestionează cu atenție bugetul

O bună întrebuințare a venitului poate avea mai mult efect decât o posibilă mărire salarială. În primul rând, înțelegând care sunt nevoile tale lunare și sumele cheltuite pentru acoperirea acestor nevoi poți afla ce bani sunt consumați inutil. Spre exemplu, românii aruncă anual 5 milioane de tone de mâncare, iar aproximativ jumătate dintre români consumă 40% din venitul lunar pentru hrană, arată statisticile citate de profit.ro. Așadar, o mare parte din alimentele cumpărate sunt apoi aruncate. O mare risipă are loc și în ceea ce privește consumul de gaze sau curent. Pentru a afla pe ce risipești banii câștigați cu multă muncă, fă o listă lunară cu toate cheltuielile, iar apoi analizează care sunt zonele de unde ai putea face economii. Împreună, toate aceste economii vor însuma o valoare frumușică cu care vei rămâne la final de lună, bani pe care îi poți depune într-un cont de economii pentru a-ți fi de folosi în situații de impas.

Prin aceste soluții ușor de urmat, femeile îşi pot asigura un trai decent, indiferent de salariu. Tot ce trebuie să facă este să își fructifice calitățile naturale. Care este cea mai valoroasă calitate a ta?

 

Foto: Shutterstock

Comments

comments

Lasă un răspuns