Esti aici
Femeia.ro > Carieră > 4 lecții despre bani pe care trebuie să le învețe orice femeie care are pe mână bugetul familiei

4 lecții despre bani pe care trebuie să le învețe orice femeie care are pe mână bugetul familiei

Femeile au de obicei rolul de a administra cheltuielile unei familii, iar aceste lecții te vor ajuta să te ocupi în mod inteligent și mai bine banii casei.

Deși se spune că femeile sunt îndrăgostite de cumpărături, pantofi și tratamente cosmetice, e vremea să recunoaștem să ele sunt și cei mai buni administratori ai cheltuielilor unei familii. Ele știu cunde sunt prețurile cele mai avantajoase, ce merită achiziționat și ce mai poate aștepta și cum să-și ducă la bun sfârști planurile atunci când banii nu par a fi de ajuns. Iată câteva lecții prețioase care îi vor fi de ajutor oricărei femei care vrea să controleze mai bine cheltuielile familiei.

  • Depășește dificultățile financiare în mod inteligent

Orice persoană a avut măcar o dată în viață dificultăți financiare. Este absolut firesc să existe astfel de momente, însă felul în care le depășești conteaza mai mult decât ce le-a cauzat. Dacă ai nevoie de un împrumut, caută o soluție precum aceasta, așa încât să nu plătești dobândă. După cum vezi, nu este doar un împrumut care nu vine cu alte costuri, ci și unul foarte rapid – completezi online formularul si in scurt timp poti sa mergi la bancomat sa ridici banii.

Acest credit funcționează ca și un împrumut pe care îl faci la un prieten. Înapoiezi banii la salariu, după ce perioada grea a trecut și nu te afunzi în datorii inutile. Nu uita să folosești și calculatorul respectiv pentru a vedea exact care este data scadentă și alte date importante pentru înapoierea banilor. Este cel mai inteligent mod în care poți depăși o perioadă dificilă fără a te afunda în datorii mari.

  • Fă cumpărături în perioadele cu reduceri. Finalul fiecărui sezon îți aduce prețuri mult mai mici

Poți să cumperi orice la prețuri și ce 2-3 ori mai mici dacă îți alegi bine perioada. Luna aceasta, de pildă, ai parte de reduceri la toate lucrurile de iarnă și nu numai. Este momentul perfect să-ți cumperi o haină pentru iarna viitoare sau o pereche de ghete de calitate la prețuri cu 50% mai mici decât în plin sezon. Aplică aceeași strategie și pentru ceilalți membri ai familiei. Nu uita de vechiul proverb care spune că omul gospodar își face iarna car și vara sanie, este de mare ajutor când trebuie să ții la minimum cheltuielile familiei.

  • Fă liste de cumpărături și nu te abate de la ele nici când găsești produse la ofertă

Când pleci la cumpărături, lista este indispensabilă. Ține-te de ea și nu pune în coș nimic în plus, mai ales atunci când cumperi alimente. Țara noastră este pe un loc fruntaș în Uniunea Europeană în ceea ce privește risipa de mâncare și probabil că și tu arunci adesea mâncare. Ei bine, asta înseamnă că pur și simplu cumperi mai mult decât trebuie și arunci banii la gunoi, odată cu mâncarea.

Mai mult decât atât, dacă vezi oferte la produse pe care nu le folosești sau nu le consumi de obicei, nu le cumpăra doar pentru că sunt mai ieftine. Nu faci decât să-ți umplic asa și frigiderul cu lucruri de care nu ai nevoie, dar pe care ai cheltuit sume importante. Ocolește ofertele la lucruri care nu îți sunt utile, chiar și dacă au reduceri de 90%, ele nu sunt sub nicio formă cumpărături inteligente.

  • Economisește lunar o anumită sumă, indiferent cât este de mică

În fiecare lună încearcă să pui deoparte o anumită sumă de bani, oricât de mică ar fi. Gândește-te care ar fi suma de care ai pute asă te lipsești într-o lună și încearcă în fiecare lună să o pui deoparte. Fie o pui în alt cont, fie scoți restul banilor pe care îi poți folosi, important este să te ții de această strategie. Chiar și dintr-o sumă infimă se poate la finalului anului suficient încât să plătiți o vacanță.

Tu cum reușești să administrezi în mod eficient banii familiei? Ai vreun secret care te ajută în acest sens?

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Comments

comments

Lasă un răspuns