Esti aici
Femeia.ro > Carieră > 5 lucruri care fac dintr-o femeie ocupată o adevărată mașinărie a eficienței. Le ai?

5 lucruri care fac dintr-o femeie ocupată o adevărată mașinărie a eficienței. Le ai?

Nu știi cum să le mai faci pe toate și mereu uiți câte ceva. Ni se întâmplă tuturor, însă, dacă ai câteva lucruri la îndemână, poți să te ocupi cu ușurință de absolut orice.

Femeile moderne au joburi solicitante, sunt mame iubitoare și mereu prezente în viața copiilor, dar și partenere de viață de nădejde. Asta înseamnă că au și foarte multe lucruri de făcut și că trebuie să fie adevărate maestre ale organizării. Știm că nu e deloc ușor să jonglezi cu toate, însă, dacă ai obiectele de mai jos, vei descoperi că ai un real ajutor:

  • Nimic nu este mai util pentru organizare decât instrumentele clasice

Instrumentele moderne sunt eficiente și vom vorbi și despre ele, însă adevărul este că uneori tot foaia și pixul sunt cele mai utile. Cu una dintre aceste agende pentru 2017, îți poți pune la punct tot anul, zi de zi. Modelele sunt atât de frumoase, de feminine și de colorate încât este chiar o adevărată plăcere să îți notezi în ele tot ce ai de făcut.

Nu e de mirare că agendele și pixurile, instrumentele folosite dintotdeauna de oamenii ocupați sunt și acum la mare căutare. Adevărul este că într-o agendă poți să notezi mai repede ce vrei, poți să găsești mai repede informațiile de care ai nevoie și este pur și simplu mai ușor de folosit. Încă un bonus? Nu rămâne niciodată fără baterie!

  • Trucul mamelor moderne

Un lucru foarte util pe care mamele ar trebui să-l folosească mai des este tabla magnetică. Instaleaz-o în bucătărie și organizează-ți săptămâna cu ajutorul ei. Fă un tabel cu zilele și cu lucrurile pe care le ai de făcut, în felul acesta e ușor să fii mereu la curent cu tot ce ai de făcut. Încurajează și familia să noteze acolo lucrurile pe care le au de făcut, așa încât cu toții să știți ce program aveți, ca să vă puteți organiza și împărți mai bine activitățile.

În plus, când nu e folosită pentru organizarea programului zilnic, tabla poate fi folosită de copii pentru a prinde mai bine noțiuni de la școală. E foarte utilă într-o casă.

  • În pas cu vremurile și activitățile

Am vorbit despre lucrurile clasice care te ajută să te organizezi, însă nu trebuie că uiți nici de aliații moderni. Un telefon inteligent sau o tabletă îți pot fi de mare folos în fiecare zi. Pe ele ai un calendar pe care îți poți organiza zilele, dar și o aplicație pentru notițe. Poți să-ți setezi și diverse alarme pentru a-ți aminti că ai ceva anume de făcut. Cu siguranță ai deja un telefon, însă cel mai probabil nu îi folosești toate funcțiile, așa că e cazul să îl pui și pe el la treabă.

  • Inspiră-te din organizarea de la birou pentru a fi organizată și acasă

La birou, fiecare lucru are locul lui tocmai pentru ca fiecare angajat să fie cât mai productiv și există o mulțime de obiecte de birotică și papetărie care pot fi folosite cu succes și acasă. Organizează-ți actele în bibliorafturi, mape și alte astfel de lucruri folosite de obicei la birou. În felul acesta le vei avea bine grupate și nu va mai trebui să le pierzi vremea căutându-le atunci când vei avea nevoie de el.

  • Centrul tău de comandă

Un alt lucru care îți simplifică viața când ești o mamă care lucrează și care are o mulțime de îndatoriri zilnice este un birou cu dulapuri și sertare pe care să-l faci un adevărat centru de comandă. Deasupra lui poți amplasa tabla magnetică de care îți vorbeam mai sus. Toate lucrurile importante pune-le în dulap, ține acolo laptopul, agenda și fă-l locul tău secret în care îți planifici toată ziua. Orice mamă are nevoie de un astfel de loc!

Cum ți se par sugestiile noastre? Care ți se pare cel mai util lucru dintre cele enumerate de noi?

 

Sursa foto: Shuttertsock

Comments

comments

Lasă un răspuns