Esti aici
Femeia.ro > Carieră > 5 metode rapide de relaxare la serviciu

5 metode rapide de relaxare la serviciu

Fiecare femeie se poate relaxa la birou. Trebuie doar să știe cum să facă asta fără să devină un angajat neperformant.

Un angajat relaxat este un angajat productiv. Mai mult decât atât, atunci când ești relaxată la locul de muncă, activitatea pe care o desfășori nu mai pare o corvoadă, iar lucrurile capătă un alt sens.

Lucrezi în fiecare zi cel puțin opt ore, fapt ce înseamnă că petreci muncind mai mult de jumătate din perioada în care nu dormi. De ce nu ai încerca să te simți fericită și relaxată la locul de muncă?

Dacă vrei să fii mereu cu zâmbetul pe buze și să vezi viața în roz, avem câteva sfaturi pentru tine:

Bea un ceai relaxant și benefic pentru sănătate

Ceaiurile sunt considerate ca fiind cele mai sănătoase și accesibile băuturi din lume. Chiar dacă bei un ceai negru, acesta îți va da energie, însă într-un mod constructiv și îmbinând efectele unei cafele cu senzația de bine pe care o oferă fiecare ceașcă de ceai. 

Preparat din amestecuri de plante şi condimente, acest tip de ceai are o istorie izvorâtă din medicina ayurvedică, veche de mii de ani. Ceaiurile Yogi Tea împletesc armonios în reţetele lor ingrediente cu beneficii pentru sănătate: ginseng, echinacea, scorţişoară, ghimbir, lemn dulce, fenicul, cardamom, busuioc, vanilie şi multe altele.

Schimbă-ți obiceiurile de dimineață

Dacă te trezești dimineața și asculți de fiecare dată știrile sau faci rapid o revistă a presei, te-ai putea încărca de la prima oră a zilei cu o serie de informații apăsătoare. Schimbă-ți obiceiurile matinale și bucură-te dimineața de o cafea, ascultând muzică relaxantă. Starea de spirit pe care o ai de dimineață te va influența pe parcursul întregii zile.

Limitează accesul la tehnologie

Atunci când muncești, limitează accesul la tehnologie. Stabilește un interval orar în care verifici căsuța de email, în care navighezi pe Facebook și în care folosești aplicațiile de chat. Cu cât faci mai puține lucruri la birou, cu atât vei fi mai relaxată, chiar dacă tinzi să crezi că rețelele de socializare te fac să te simți bine atunci când te afli la birou.

Fii realistă cu privire la ceea ce poți să faci

Amintește-ți mereu că nu ești un supraom, iar puterea ta de muncă are o limită. Nu le poți face niciodată pe toate, iar perfecționismul la locul de muncă este benefic, pe de o parte, însă, pe de altă parte, devine foarte stresant pentru tine și chiar demobilizator.

Ia o pauză de cel puțin 10 minute la fiecare două ore

Atunci când te afli la birou, pauzele scurte și dese sunt inevitabile și nu întotdeauna poți renunța la ele, chiar dacă îți zdruncină puterea de concentrare. Însă noi te sfătuim să iei o pauză mai lungă la fiecare două ore, în care să nu rezolvi absolut nici o sarcină de lucru. Bea o cafea, ieși afară din birou și dezmorțește-te. Ai nevoie de aceste pauze pentru a te relaxa și a-ți reîncărca bateriile.

 

Foto: shutterstock.com/stefanolunardi

Comments

comments

Lasă un răspuns