Esti aici
Femeia.ro > Carieră > 6 pasi spre fericire si succes

6 pasi spre fericire si succes

Calea spre fericire si succes inseamna gasirea unor cai proprii care sa te duca in varf. Alaturi de caile proprii, de solutiile pe care le gasesti tu la provocarile vietii, ia in calcul si aceste 6 cai spre fericire si succes.

Competitivitatea acerba din prezent, lupta pentru o pozitie de frunte in cariera si in viata au devenit ingredientele de baza pentru fericire si succes.

Construieste-ti relatii in lumea reala

In timp ce toata lumea isi pierde timpul in dezvoltarea unui stil personal si in promovarea imginii personale pe retele online, alternativa care duce la fericire si succes este implicarea in lumea reala si interactiunea cu oameni in carne si oase. Dialogul fata in fata a fost si ramane cea mai buna oportunitate.

Acumuleaza experienta

Orice fel de experienta este mai buna decat teoria, indiferent cat este aceasta de bine insusita. Iesi in lume si incearca lucruri diferite. Lucreaza cu mainile tale si fa munca fizica, indiferent ce, si vei avea motive de fericire.

Din cand in cand stai degeabahttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/07/09/0010400125z-565x849.jpg

Uneori e bine sa nu faci nimic. Incercam cu disperare sa ne controlam si sa ne manageriem viata astfel incat sa o orientam catre succes, convinsi fiind ca fericirea urmeaza sa vina si de fiecare data constatam ca nu avem suficiente informatii pentru a rezolva probleme grele si a lua deciziile cele mai bune.

Cand ai nevoie de o alta perspectiva, nu mai cauta informati. Mai bine asculta-ti propriile ganduri. Nu le judeca, doar asculta. Raspunsurile la provocarile vietii sunt de cele mai multe ori acolo.

Lucreaza pentru o companie mare

Toata lumea vrea sa fie antreprenor si o afacere pe cont propriu pare o solutie pentru fericire si succes.

Uneori este insa mult mai bine sa renunti la ideea propriei afaceri si sa incerci sa lucrezi pentru o companie mare. Ai ce invata de la oamenii inteligenti si de la profesionisti adevarati, iar contributia personala poate sa fie mai bine pusa in valoare. In plus, capeti o pretioasa experienta.

Fa-ti treburile pe rand

Suntem tentati, uneori obligati, sa facem mai multe lucruri in acelasi timp. Vorbim la telefon si scriem un email, mancam si ne uitam la televizor, conducem si asculam un roman, ne plimbam cu copilul si vorbim la telefon pentru a ne pune in ordine afacerile si asa mai departe.

Secretul sta in prioritizare. Asta iti da un sentiment de control si ai bucuria muncii realizate. Solutia: fa mereu un singur lucru si concentreaza-te doar asupra lui. Iti vei creste eficienta si iti vei face treaba mai bine.

Iubeste-te pe tine

Oameni au devenit propriul lor dusman. Ne judecam prea aspru, cerem prea mult de la noi. In consecinta asteptam prea mult de la cei din jur. Invata sa renunti la asteptari. Pune pret pe tine, iubeste-te pe tine asa cum esti, accepta ca nici tu, nici cei din jurul tau nu sunt perfecti, accepta ca si tu, dar si cei din jurul tau gresesc si nu te mai judeca aspru.

O sa descoperi ca lumea este ceva mai calma si mai frumoasa decat pare la prima impresie.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns