Esti aici
Femeia.ro > Carieră > 7 întrebări super-deștepte pe care să le pui la interviul de angajare

7 întrebări super-deștepte pe care să le pui la interviul de angajare

Prima impresie, impresia pe care o provoci în cursul unei întâlniri foarte seci și foarte protocolare, așa cum este interviul pentru angajare sunt fundamentale și pot face diferența între a avea sau nu jobul respectiv.

Sunt o grămadă de sfaturi, de strategii, de abordări care funcționează mai mult sau mai puțin, dar dintre toate întrebările venite din partea candidatului la job sunt vitale și pot să vorbească despre tine pentru potențialul tău viitor angajator, decât o pot face toate răspunsurile la întrebările oficiale care ți-au fost adresate.

Iată 7 întrebari super-deștepte pe care se le pui la interviul de angajare, și care îi pot face pe viitorii tăi angajatori să ridice din sprânceană, cu interes față de persoana ta.

Nu rata momentul fabulos în care cel care stă de vorbă cu tine te întreabă: ”Aveți întrebări pentru mine?”. Dacă vei spune politicos și timid ”Nu!”, ai ratat șansa de a porni o discuție deschisă, relativ amicală, care să te prezinte pe tine mult mai mult decât au făcut-o răspunsurile la întrebările standard.

Dacă această întrebare nu vine, atunci trebuie să ai abilitatea de a o provoca tu, cerând cu eleganță și naturalețe să adresezi câteva întrebări pentru a-ți face o imagine completă asupra respectivului job. Formula ideală este: ”Mi-ar face mare plăcere să vă pot adresa una-două întrebări.” Nu ai cum să fi refuzată. Ai grijă să te limitezi la una-două întrebări dacă interlocutorul tău nu pare prea interesat de dialog și fii foarte atentă ce întrebui, și nu trece de patru-cinci întrebări dacă se înfiripă un dialog mai lejer.

Iată cele mai inteligente întrebări care vor impresiona un adevărat angajator:

1. Ce va place cel mai mult, lucrând în această companie? Întrebarea va arăta că te interesează cu adevărat respectiva companie și că partea plăcută a activității poate să fie un stimulent motivațional pentru tine.
2. Cum au evoluat predecesorii mei în această poziție? O să arate că te interesează detaliile postului, că vrei să te implici, pentru că te interesează și să evoluezi.

3. Îmi puteți spune cum vori interacționa cu stafful companiei? Întrebarea o să arate că nu vrei un job călduț în care să-ți perzi vremea pe facebook ci ești în cautarea unui job care să te pună în valoare.
4. Care sunt prioritățile acestui post? Tu vei afla mai multe detalii despre jobul tău, iar angajatorul o să vadă în tine o persoană logică și eficientă.

5. Care sunt  provocările acestui post? Întrebarea o să îi facă pe potențialii angajatori să ridice din sprânceană, pentru că o să te pună într-o lumină favorabilă, așa cum sunt cei care nu ratează provocările și care nu se tem de provocări.
6. Aveți angajați care au avut succes în această poziție? Este o întrebare capcană pentru angajator. Ezitarea lui îți va spune că este un loc periculos, unde poți avea probleme, iar detaliile te vor face să înțelegi mai bine ce înseamnă acel loc de muncă. Oricum vei stârni interes cu această întrebare, pentru vei trece automat în categoria celor care tratează cu maximă atenție alegerea locului de muncă.

7. Aveți ezități în ceea ce privește pregătirea mea? Este o întrebare care poate deschide uși. Te va arăta sigură pe tine, cu autoritate și cu poate elimina îndoielile angajatorului. Este o întrebare formidabilă!

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns