Esti aici
Femeia.ro > Carieră > Academia Banilor: Evaluează-ți afacerea

Academia Banilor: Evaluează-ți afacerea

Perioadă sărbătorilor este momentul perfect pentru a te opri o clipă și pentru a analiza performanțele afacerii tale pe parcursul anului ce a trecut – ești mulțumită de rezultatele obținute? Crezi că poți obține rezultate mai bune în 2019? 

Acestea sunt întrebări pe care nu multe dintre noi sunt suficient de curajoase să și le pună, întrucât este nevoie să ne OPRIM, să gândim într-un mod neconvențional, să înțelegem greșelile pe care le-am făcut și să găsim soluții „out of the box”… Una peste alta, nu este deloc o sarcină ușoară! 

Pentru a vă ajuta puțin în această călătorie, m-am gândit la trei trucuri importante ce pot să-ți aducă rezultate mai bune pentru companie, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.   

   Trucul # 1 – Majorează tarifele 

Dacă te gândești să obții o creștere de 5% a cifrei tale de afaceri anul viitor, acest lucru ar putea părea o provocare imensă… însă poate există și o „scurtătură”. În vreme ce multe dintre companii urmăresc cum să devină mai competitive și presupun că reducerea prețurilor le va aduce mai mulți clienți, eu îți sugerez să gândești altfel – să-ți majorezi tarifele.   

O creștere de 5-7% a tarifelor poate părea nesemnificativă pentru clienții tăi (în special când ne referim la clienții fideli), însă pentru tine aceasta va crea un plus în ceea ce privește profiturile.

  Trucul # 2 – Adaugă automatizări în activitățile zilnice 

În vreme ce alții îți pot sugera să mărești echipa și să recrutezi angajați noi, cercetarea tendințelor globale arată piață se îndreaptă din ce în ce mai mult către automatizări.
Investigând canalele de marketing și de servicii pentru clienți, poți descoperi că
automatizarea (precum e-mailurile automate, „chat bots” etc.) îți poate fi de mare ajutor în reducerea forței de muncă necesare pentru sarcinile zilnice.
Primul pas pe care îl poți face este să
observi care dintre activitățile administrative consumă cel mai mult din timpul tău sau al echipei, apoi să cercetezi dacă există deja o soluție tehnologică automată pentru acestea. Soluția găsită ar putea necesita o mică investiție, însă banii pe care îi vei economisi ulterior vor fi pe măsura investiției făcute.   

Trucul # 3 – Investește în networking   

Da, știu că ești ocupată, nu ai suficient timp liber, iar networkingul este pentru persoanele cu mai mult timp disponibil, nu-i așa? Greșit! Spunând că ești ocupată tot timpul, nu vei mai avea ocazia să profiți de noi oportunități pentru că, atunci când oamenii cred că ești prea ocupată, nu-ți vor mai prezența noi oportunități de colaborare. Când nu te mai întâlnești cu alte persoane, lucrurile bune pur și simplu nu se vor mai întâmpla pentru tine! 2019 ar trebui să fie anul când îți vei crea noi reguli și îți vei gestiona timpul mai bine; începe prin a găsi cercul potrivit în care să te întâlnești cu alte persoane, să-ți dezvolți abilitățile și să creezi noi colaborări.     

Text: Osnat Peled

Dorești să afli mai multe? Urmărește activitățile noastre din perioada verii – Business Women Forum Romania   – www.bwfr.org  – în colaborare cu revista Femeia! 

Osnat Peled (Israel) este Director General al Mentor Finance Private Equity Investments, consultant expert în cadrul Mentor Capital & Business Advisory (www.mcba.ro) & Președinte al Business Women Forum Romania (www.bwfr.org)

Citește și:

Sursa foto: pexels.com

Comments

comments

Lasă un răspuns