Esti aici
Femeia.ro > Carieră > Bucăți de artă utile zi de zi, cu Elena Andrei

Bucăți de artă utile zi de zi, cu Elena Andrei

Când te-ai decis să o iei pe calea ta ca mic întreprinzător, orice mână întinsă este mană cerească. De aceea ne-am gândit că poveștile membrelor BWFR (Business Women Forum Romania) ți-ar putea fi de folos, așa că urmărește site-ul nostru…

Iată povestea Elenei, artist plastic:

Sunt Elena Andrei, am 32 de ani şi sunt artist plastic. Lucrez în domeniul artelor plastice de peste 15 ani. În 2011, am înfiinţat brandul Istoriato – The Alchemy of Dreams, din dorinţa de a aduce arta la nivel funcţional, dar şi pentru a reuşi să capăt o stabilitate într-o lume din ce în ce mai competitivă.

Afacerea mea se bazează pe pictura de obiecte din porţelan, cu pigmenţi speciali şi inserţii de aur, platină şi sidef, cu ardere la temperaturi între 750 şi 900 de grade. În 2015, am lansat şi colecţia de bijuterii din porţelan, modelate şi pictate manual cu inserţii de aur, arse la temperaturi între 1.100 şi 1.200 de grade. Realizez la comandă seturi de masă, seturi pentru nunţi şi botezuri, dar şi mărturii modelate din porţelan. Lucrez şi pe alte tipuri de materiale – de la piele şi textile până la sticlă şi pânză.

Cea mai mare problemă pe care am întâmpinat-o în drumul meu profesional a fost bariera pe care o simt oamenii între domeniul artistic şi cel funcţional. Oamenii sunt încă reticenţi la ideea că un obiect de artă poate fi atât funcţional, cât şi realizat la nivel profesionist din punct de vedere practic. Pledez permanent pentru utilizarea obiectelor pe care le creez în viaţa de zi cu zi, pentru aducerea unei mici bucăţi de artă în uzul cotidian. De asemenea, a fost dificil să-mi fac cunoscute produsele, să ies din sfera mea artistică de activităţi, implicit din zona mea de confort, pentru a dezvolta un business în toată regula.

De-a lungul timpului, am învăţat o mulţime de lecţii. Am învăţat să fiu practică, să-mi pun visele pe hârtie la propriu şi să gândesc la nivel pragmatic cum pot reuşi ca arta pe care o realizez să ajungă accesibilă unui număr cât mai mare de oameni; am învăţat să colaborez cu alte femei de afaceri şi să mă deschid către inovaţie şi reinventare permanentă, am învăţat să am încredere în intuiţia mea.

În drumul meu, am întâlnit oameni minunaţi, pe care mă pot baza şi în care am încredere. Printre ei, se numără şi membrele Business Women Forum Romania (BWFR). Am participat la traininguri şi seminarii organizate de BWFR, am cunoscut oameni din multe domenii diferite cu care am legat nu numai parteneriate de succes, dar şi prietenii. Dna Osnat Peled, preşedinta BWFR, mi-a deschis o uşă care-mi oferă o colaborare de lungă durată cu retailerul Meli Melo Paris. După o selecţie riguroasă dintre designerii Made in Womania (proiect ce reuneşte creatori de modă, artişti şi designeri de accesorii şi bijuterii), am fost selectată să colaborez cu Meli Melo Paris la colecţia Capsulă a designerilor români, colecţie creată cu sprijinul BWFR şi Meli Melo Paris. Am realizat colecţia de mărţişoare din porţelan, modelate şi pictate manual.

În concluzie, mă bucur enorm că am dezvoltat o afacere în care fac cu adevărat ceea ce mă însufleţeşte, ceea ce mă face să vibrez şi am ocazia să ofer celor din jurul meu posibilitatea de a face arta accesibilă în viaţa de zi cu zi. Afacerea mea există atât pentru oamenii care apreciază arta, dar poate nu au posibilitatea să o achiziţioneze, cât şi celor care apreciază frumosul, calitatea şi rafinamentul (www.istoriato.wix.com/portelanpictat; www.facebook.com/IstoriatoTheAlchemyOfDreams/; www.elenaandreiartist.wix.com/painting).

Text: Cătălina Oprea

Foto: BWFR, arhiva personală

 

Citește și:

Comments

comments

Lasă un răspuns