Esti aici
Femeia.ro > Carieră > Calitățile pe care orice femeie ar trebui să le aibă pentru a se angaja indiferent de vârstă

Calitățile pe care orice femeie ar trebui să le aibă pentru a se angaja indiferent de vârstă

Când vine vorba despre angajări, multe dintre noi trăim cu senzația că după o anumită vârstă devine greu să-ți părăsești jobul actual și să găsești repede altul. Adevărul este că angajatorii nu sunt foarte atenți la vârstă, ci la calitățile candidatului. Dacă ai voință și dispui de câteva atribute esențiale, vei putea să-ți schimbi serviciul la orice vârstă. Iată despre ce ce este vorba:

Adaptabilitatea, esențială la orice vârsă și în orice domeniu

Când vine vorba despre schimbarea locului de muncă, adaptabilitatea este un factor foarte important. Cu cât te poți obișnui mai repede cu un mediu nou și cu o activitate nouă, cu atât mai ușor îți va fi să îți schimbi jobul. Adaptabilitatea nu este neapărat o calitate înnăscută, ea se dobândește și se poate învăța.

E suficient să îți impui să vezi părțile frumoase, să apreciezi colegii care îți sunt simpatici și să încerci să uiți de aspectele negative (în cazul în care acestea există). Poți lucra în orice tip de mediu, atâta vreme cât ești capabilă să te adaptezi repede cu noile activități îți va fi foarte ușor să te angajezi oricând.

Nu îți impune reguli. Dacă ai lucrat până acum într-un domeniu, nu e neapărată nevoie ca și viitorul job să fie exact în același domeniu. Mai mult, sunt profesii căutate în firme cu activități foarte diferite – contabil, consultant juridic etc. Pe acest site vei observa că într-o companie de distribuție de materiale de construcții, de pildă, există o mulțime de oportunități, din mai multe arii, care nu au neapărată legătură cu activitatea de bază a companiei.

Abilități bune de comunicare, printre cele mai căutate calități

Comunicarea și felul în care vorbești se numără și ele printre aspectele cele mai importante pentru recrutori. Este esențial să poți discuta și colabora ușor cu oamenii din jurul tău, indiferent dacă aceștia îți sunt șefi sau subalterni.

Când vine vorba despre performanța și productivitatea unei companii, comunicarea este vitală pentru ca toate lucrurile să fie făcute ca la carte. Tocmai de aceea această calitate este atât de căutată și primează de multe ori chiar în fața unor diplome.

Ambiție și curajul de încerca lucruri noi

Plafonarea și blazarea sunt cei mai mari inamici ai omului modern. Nu te mulțumi cu un job care nu te satisface din niciun punct de vedere. La finalul zilei te vei uita în urmă și vei vedea că ți-ai petrecut 8 ore într-un mediu neplăcut, care nu a făcut decât să te streseze și să-ți afecteze starea de spirit.

Nu garantăm că următorul loc de muncă va fi unul perfect, însă riscuri există oricând și trebuie să ai curaj pentru a părăsi un mediu care nu te face fericită. Ambiția, curajul și încercarea unor lucruri noi ne menține la cote ridicate pofta de viață și energia. Dacă vei avea aceste trăsături de caracter, îți vei putea schimba serviciul cu ușurință la orice vârstă.

Încredere în forțele proprii, cheia către atingerea oricărui obiectiv

La interviurile de angajare este testată, practic, abilitatea de a te vinde pe tine. Este foarte important să știi să-ți scoți în evidență calitățile și să vrei mereu să devii mai bună, indiferent că este vorba despre serviciu sau despre o pasiune de-ale tale.

Încrederea în tine și în forțele proprii te vor ajuta să îți atingi obiectivele, oricare ar fi acelea. Mai mult decât atât, dacă tu însăți nu ai încredere în tine, de ce ar avea alte persoane? Știi că ești o profesionistă, că ești un om pe care ceilalți se pot baza, așa că nu ai de ce să te îndoiești de capacitatea ta de a-ți schimba locul de muncă.

Ce părere ai despre acest subiect? Vârsta poate fi un impediment când vine vorba despre schimbarea jobului?

 

Sursa foto: Shutterstock

Comments

comments

Lasă un răspuns