Esti aici
Femeia.ro > Carieră > Cătălina Moraru: Bijuterii lucrate cu bucurie

Cătălina Moraru: Bijuterii lucrate cu bucurie

Când te-ai decis să o iei pe calea ta ca mic întreprinzător, orice mână întinsă este mană cerească. De aceea ne-am gândit că poveștile membrelor BWFR (Business Women Forum Romania) ți-ar putea fi de folos, așa că urmărește site-ul nostru…

Iată povestea Călălinei Moraru:

Economistă la bază, după 8 ani de lucru într-un departament de marketing al unei bănci de nișă, am schimbat siguranța unui loc de muncă pe antreprenoriat. După 8 ani plini de oameni frumoși, echipe diverse și proiecte interesante care mi-au pus la încercare mare parte din limitele pe care nu credeam că pot să le depășesc, ceva în mine s-a schimbat. Activitatea pe care o desfășuram la acel moment reușise să mă copleșească pe toate planurile și simțeam că nu mă mai regăsesc. Mă simțeam prinsă într-o vâltoare pe care nu o mai simțeam ca fiind a mea și nu mai reușeam să mai acord suficient timp lucrurilor cu adevărat importante în viața mea. Acela a fost momentul în care m-am ales pe mine în detrimentul jobului.

Acum îmi reprezint propriul brand de bijuterii „Joyelry by Cătălina Moraru” cu bucurie și îmi trăiesc visul de a lucra cu plăcere zi de zi, de a avea un motiv puternic pentru a trece prin viață cu încrederea că ceea ce fac merită. Creez bijuterii, lucrez pentru mine și am parte de provocări în fiecare zi, dar este un proiect de suflet care mă definește și este un vis transformat în realitate. 

Lucrez cu elemente Swarovski și monturi de argint și îmi doresc să personalizez cât mai multe creații în funcție de nevoile clientului prin comunicarea cu acesta. Pornim de la câteva modele pe care le găsiți pe www.catalinamoraru.ro și pot personaliza orice bijuterie luând în calcul detalii despre persoana ce urmează să primească bijuteria. Iau în calcul fizionomia, culoarea părului, nuanța tenului, tipul de vestimentație folosită și creez ceva dedicat, astfel încât să existe la momentul primirii cadoului acea bucurie de care vă vorbeam la început. 

Lucrez cu elemente Swarovski și monturi de argint și îmi doresc să personalizez cât mai multe creații în funcție de nevoile clientului prin comunicarea cu acesta. Pornim de la câteva modele pe care le găsiți pe www.catalinamoraru.ro  pot personaliza  orice bijuterie luând în calcul detalii despre persoană ce urmează să primească bijuteria. Iau în calcul fizionomia, culoarea părului, nuanța tenului, tipul de vestimentație folosită și creez ceva dedicat, astfel încât să existe la momentul primirii cadoului acea bucurie de care va vorbeam la început. 

În acest moment sunt “one woman show”: mă ocup de achiziții, de evenimente, de promovare, de vânzare și de relația cu clienții.

După februarie 2014, moment în care am renunțat la viața mea în corporație, a urmat o perioadă de acomodare și de căutare a variantei potrivite prin care să demarez proiectul meu de suflet. Au urmat luni de încercări și tatonări, în care nu îmi era clar cui vreau să mă adresez prin creațiile mele, cine sunt și ce vreau să transmit prin ceea ce fac.

După o perioadă în care munceam pentru visul meu, dar parcă fără o direcție clară și reală, am participat la primul meu eveniment BWFR. Acolo am cunoscut femei de afaceri cu experiență în domeniul de business și o dorință arzătoare de a da mai și altora din experiențele lor.

Am avut apoi ocazia să particip la un alt eveniment BWFR, care cuprindea o secțiune de “Crowed wisdom”. M-am prezentat atunci în fața a 20-30 de femei de afaceri cu proiectul meu în forma de atunci în speranța că o să înțeleg cu ajutorul lor ce îmi lipsește și ce schimbări să fac pentru a putea crește. De la acel eveniment a pornit schimbarea și acolo am realizat ușor ce vreau să fac și cum vreau să transform proiectul meu cu bijuteriile în ceva real ce poate fi dezvoltat.

În cadrul evenimentelor BWFR am cunoscut multe femei puternice, printre care Osnat Peled, Amalia Savinescu și Adriana Petrescu, cu experiență în business, dar și în dezvoltare personală, care m-au ajutat să îmi clarific cine sunt, ce vreau să realizez prin acest proiect, ce vreau să transmit clientelor mele și ce mă face fericită zi de zi. Pornind de acolo s-a născut Joyelry by Cătălina Moraru în septembrie 2015. 

JOYELRY, proiectul meu, este  un joc de cuvinte ce vine de la „joy” (bucurie) și “jewelry” (bijuterie), iar activitatea mea zilnică de acum este mult mai colorată decât înainte, totul depinzând doar de mine și de felul cum reușesc să mă organizez și să rămân concentrată pe ce am de făcut (https://www.facebook.com/Joyelrybycatalinamoraru/). 

Din postura de antreprenor am realizat că activitatea în propriul business este din multe puncte de vedere mai solicitantă decât cea de angajat, pentru că mențin legătura cu toți clienții și îmi doresc ca aceștia să fie pe deplin mulțumiți de serviciile mele. Din acest punct de vedere și satisfacțiile ce vin din propriul business sunt mai mari, pentru că totul depinde de mine și de capacitatea proprie de a le rezolva pe toate la standardele propuse. 

Începând cu 2016, pentru a susține antreprenoriatul feminin român și mai mult, în cadrul BWFR s-a dezvoltat un nou concept de evenimente: „Made în Womania”, în care avem ocazia să prezentăm unei plaje noi de clientelă produsele pe care le realizăm. Prin susținerea BWFR am reușit să fiu prezentă cu produsele mele în cadrul unor evenimente de business, în cadrul unui mall și în multe alte locații de interes pentru noi și activitatea pe care o desfășurăm. 

Pot spune că mă mândresc că fac parte dintr-o comunitate de excepție, care pune omul pe primul loc și susține dezvoltarea personală și de business în egală măsură.

  

 

Citește și:

Text: Cătălina Oprea

Foto: arhiva personală, arhiva BWFR

  

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns