Esti aici
Femeia.ro > Carieră > Codruța Ranciog: Rezultate spectaculoase cu visuri și ingrediente de calitate

Codruța Ranciog: Rezultate spectaculoase cu visuri și ingrediente de calitate

Când te-ai decis să o iei pe calea ta ca mic întreprinzător, orice mână întinsă este mană cerească. De aceea ne-am gândit că poveștile membrelor BWFR (Business Women Forum Romania) ți-ar putea fi de folos, așa că urmărește site-ul nostru…

Multitudinea de produse cosmetice care sunt pe piață, îți lasă impresia că nu mai este loc de altceva, însă credința mea este că tocmai cosmeticele naturale sunt insuficient reprezentate pe această piață.

A trăi o viață de calitate și a avea grijă deopotrivă de sănătatea și frumusețea noastră poate deveni realitate doar atunci când selectăm cu atenție nu doar ceea ce mâncăm, ceea ce vorbim, ce gândim, ci fiecare produs pe care alegem să îl folosim.

Dorința mea este de a veni în completarea acestei piețe oferind produse de calitate, lucrate manual cu grijă și mult drag. Și fac asta pentru că este modalitatea prin care eu mă pot exprimă cel mai bine, o văd că pe o artă, în care folosesc uleiuri și esențe din plante în locul culorilor de pe pânză, iar emoția este transmisă prin textură și miros.

Totul a început din pasiune, cu studiul pe cont propriu, diverse cursuri în domeniu, fitoterapie, aromaterapie, însă pe măsură ce câștigi informație într-un domeniu, îți dai seama cât de multe mai ai de învățat și așa am decis să urmez un masterat la Universitatea de Farmacie în domeniul Cosmetologiei și al Dermofarmaciei, unde, pe lângă teorie, avem și multă practică în formulare și prepararare cosmetice.

Businessul by Codru este despre a oferi femeilor creme preparate din ingrediente proaspete și naturale, formulate după rețete propri, care acționează deopotrivă la nivelul pielii, gândului și al sufletului. 

Cremele by Codru sunt preparate în loturi mici, manual și majoritatea sunt preparate la rece, tocmai pentru a păstra intacte proprietățile unturilor și uleiurilor folosite.

Dintre lucrurile cele mai importante la care nu renunț niciodată, atunci când pătrund în laboratorul by Codru sunt visurile și calitatea ingredientelor folosite. Pentru că, de fapt, acesta este și principiul visului realizabil: să-i pui la bază ingrediente de calitate. Doar așa, rezultatul va fi mereu spectaculos și durabil. 

  

By Codru este despre necesitatea reîntoarcerii la natură și reconectarea cu această. 

   

Un business de succes poate fi construit doar prin munca unor oameni responsabili, dedicați și foarte buni specialiști în domeniul lor și nu este ușor și accesibil să intri în legătură cu ei. Din fericire pentru mine, colaborarea cu BWFR (Business Woman Forum) și faptul că fac parte din această organizație mi-a facilitat întâlnirea și colaborarea cu specialiști în legislație, finanțe, IT, producție publicitară și între noi s-au legat colaborări frumoase și oneste.

   

Prima și cred cea mai importantă lecție a fost că am învățat să mă bazez în primul rând pe mine, am învățat că până nu îmi este mie foarte clar ce vreau să obțin și care este motivația care stă în spatele acțiunii nu voi reuși să găsesc persoanele și circumstanțele potrivite pentru a-mi atinge scopul. Dar am mai învățat și că a fi flexibil și a nu-ți urmări cu înverșunare scopul, ci a mai lăsa loc și pentru neprevăzut te poate surprinde cu întâmplări extraordinare, iar în final rezultatul să fie chiar mai fericit decât te-ai fi așteptat.

Atingerea succesului în afaceri este o combinație între acțiune, determinare, perseverență dar și încredere, deschidere și șansa.

Este o satisfacție foarte mare să muncesc pentru împlinirea viselor mele și chiar dacă nu este întotdeauna ușor, efortul este recompensat prin bucuria pe care o simț în fiecare zi.

Text: Cătălina Oprea

Foto: arhiva personală, arhiva BWFR

Comments

comments

Lasă un răspuns