Esti aici
Femeia.ro > Carieră > Cum îți influențează mediul de lucru fericirea. 3 aspecte esențiale de care să ții cont

Cum îți influențează mediul de lucru fericirea. 3 aspecte esențiale de care să ții cont

Locul tău de muncă îți influențează viața în nenumărate moduri. Fericirea, sănătatea, felul în care decurge fiecare zi a ta depinde de el.

Locul tău de muncă nu este doar o modalitate prin care îți câștigi existența, el are un impact important asupra stilului tău de viață, asupra sănătății tale și asupra stării tale de spirit. Nu ne referim la veniturile pe care ți le oferă, ci la atmosfera de la birou, la lucrurile și la oamenii care te înconjoară timp de cel puțin 8 ore pe zi, cinci  zile pe săptămână. Iată de ce anume trebuie să ții cont în ceea ce privește locul tău de muncă, ce lucruri pot fi îmbunătățite și care dintre ele depind de tine.

  • Înainte să ajungi la birou, starea ta poate fi afectată de drum

Poate că distanța până la locul de muncă nu te interesează la început, însă, odată cu trecerea timpului, orele pierdute în trafic își vor pune amprenta pe starea ta de spirit. La cele opt-nouă ore pe care le petreci la birou se pot adăuga alte două ore petrecute pe drum, așa că atunci când alegi un loc de muncă, e bine să iei în calcul și acest aspect.

În marile orașe, problema timpului petrecut pe drum până la birou este cu atât mai stringentă, pentru că drumul poate fi extrem de lung și stresant. În final, ajungi la birou irascibilă și cu puterea de concentrare la pamânt. Unele companii au luat în calcul acest factor – Accenture, Siemens sau Alpha Bank și alte multinaționale cu sute de angajați au ales sedii accesibile cu mijloacele de transport în comun. Ele au sediul în parcul West Gate, despre care deținătorul său, Liviu Tudor, a anunțat că plănuiește să-l lege de stația de metrou Preciziei printr-un pasaj subteran care ar facilita enorm accesul în parcul de birouri.

  • Felul în care arată locul în care îți petreci atât de mult timp se răsfrânge asupra productivității tale

Este deja cunoscut faptul că felul în care decorezi locul în care îți petreci mult timp este deosebit de important pentru felul în care te simți. În ceea ce privește locul de muncă, trebuie să știi că lumina naturală din plin și un spațiu deschis, colorat și aerisit te vor ajuta să fii mai productivă și să ai o stare de spirit mai bună.

Zilele în care se lucra în birouri gri, întunecoase și foarte mici au apus de mult. Nu e de mirare că marile companii aleg clădiri moderne, cu ferestre înalte și cu spațiu generos, care să ofere un mediu de lucru plăcut angajaților. Devine o adevărată plăcere să lucrezi într-un astfel de loc, nu-i așa? Nu uita că și plantele au o influență pozitivă, așa că adu-ți un mic ghiveci la birou pentru a te ajuta să elimini stresul.

  • Ține cont de acest lucru și acționează în consecință

Am discutat despre drumul până la birou, despre felul în care arată, așa că acum e momentul să atingem și subiectul colectivului. Echipa din care faci parte îți poate fi un real sprijin sau te poate trage înapoi atât din punct de vedere profesional, cât și psihologic. Dacă ai un mediu de lucru populat cu persoane negativiste, mereu irascibile și cu care îți este greu să comunici, fii sigură că acest aspect nu va rămâne fără consecințe. Cu timpul, micile nemulțumiri provocate de colegii cu care nu rezonezi când vine vorba despre etica de lucru se vor transforma în frustrări și te vor determina să privești mersul la serviciu ca pe o adevărată corvoadă.

Ce părere ai despre aceste aspecte? Care este cel mai important pentru tine și ce alt factor crezi că trebuie inclus în această listă?

 

 

Sursa foto: Shutterstock   

Comments

comments

Lasă un răspuns