Esti aici
Femeia.ro > Carieră > Cum îți poți transforma o pasiune într-o sursă de venit. 4 lecții prețioase

Cum îți poți transforma o pasiune într-o sursă de venit. 4 lecții prețioase

Am fost învățate să ne gândim la serviciu ca la un rău necesar, dar, în realitate, el poate fi o adevărată plăcere, dacă ții cont de câteva aspecte prețioase.

Când îți place ceea ce faci, noțiunea de muncă devine sinonimă cu plăcerea și cu împlinirea. Trăim în cea mai bună perioadă posibilă pentru a-ți transforma pasiunile într-un job cu normă întreagă și merită pe deplin să încerci asta, pentru că s-ar putea să-ți aducă un câștig mai mare decât orice salariu – fericirea. Orice pasiune trebuie luată în serios, chiar dacă nu plănuiești neapărat să obții venituri din ea. Iată ce trebuie să știi despre transformarea unei pasiuni într-o sursă de venit:

  • Investește în tine și în pasiunea ta

Dacă îți place cu adevărat o anumită activitate – croitoritul, bijuteriile handmade, scrisul – nu ezita să investești în echipamente și cursuri pentru a o aprofunda. Workshopurile și materialele nu sunt neapărat ieftine, însă privește-le ca pe o investiție în viitorul tău. În plus, poți lua banii de aici pentru a-ți procura materialele și ustensilele sau pentru a achita cursurile. Dacă tu însăți nu ești dispusă să investeși în tine, de ce ar face-o alții? Nu uita de această lecție prețiosă și aplic-o ori de câte ori ai ocazia.

De multe ori pasiunea și talentul sunt irosite din cauza unor scuze precum banii sau lipsa timpului. În realitate, însă, dacă îți dorești să faci un anumit lucru, e nevoie să-l studiezi și să-ți dedici resursele, fie ele financiare sau de energie, pentru a te perfecționa.

  • Nu te descuraja la primul test

Este posibil ca activitatea în care te-ai lansat să fie o provocare mai mare decât te așteptai la început, însă asta nu înseamnă că trebuie să te descurajezi. Nu uita că și lui Walt Disney i s-au închis nenumărate uși în nas și i s-a spus că este lipsit de imaginație, așa că un prim eșec nu înseamnă sub nicio formă că ești depășită de domeniu, ci doar că trebuie să mai încerci.

Testul despre care vorbim poate să vină în nenumărate forme – un refuz, o critică sau faptul că nimeni nu își dorește/nu cumpără produsul pe care îl creezi tu. Atâta vreme cât faci ceva cu pasiune și plăcere, timpul nu este irosit.

  • Uneori trebuie să riști pentru a putea câștiga la final mai mult

Când ai un serviciu care îți aduce un venit sigur, este extrem de greu să îl părăsești pentru a urma un obiectiv riscant. Uneori, însă, este absolut necesar să-ți dedici tot timpul activității care îți aduce împlinirea și să riști pentru a putea face acest lucru. Dacă ai parte de susținerea celor apropiați tie, poți să faci absolut orice, iar dacă ești încrezătoare în abilitățile tale, ești de-a dreptul invincibilă.

  • Ai o mulțime de exemple din care să înveți

Când vine vorba despre transformarea unei pasiuni într-un job cu normă întreagă, bibliotecile și mass-media sunt pline de exemple care să te inspire. În ultimii ani cu toții am devenit mai preocupați de a găsi o activitate care să ne împlinească, dar și mai predispuși la a achiziționa produse sau servicii care vin de la oameni pasionați.

Sunt de notoritate deja micile afaceri cu dulcețuri si compoturi, cu săpun natural, bijuterii făcute de mână sau obiecte practice realizate manual din piele. Obiectele făcute cu pasiune sunt parcă mai frumoase și îți dau impresia că dăruirea celui care le realizeaza transcede materialul și iese la suprafață când privești acele obiecte, nu crezi?

 

 

Sursa foto: Shutterstock  

Comments

comments

Lasă un răspuns