Esti aici
Femeia.ro > Carieră > Cum să-ți răsplătești angajații

Cum să-ți răsplătești angajații

angajati

Ești antreprenoare, iar unul dintre lucrurile pe care te preocupă în ultima perioadă este cum să-ți răsplătești angajații, altfel decât financiar, pentru munca depusă? Dacă nu ai ajuns încă la nicio variantă care să-ți placă, avem noi câteva sugestii pentru tine, astfel încât salariații tăi să se simtă recompensați și apreciați.

Fă-le cadouri ieftine, dar care să le genereze emoții

În cazul în care nu ai foarte mulți angajați, întocmește o listă cu numele fiecăruia dintre ei. În dreptul numelor notează-ți lucrurile pe care le cunoști despre respectivii salariați. De exemplu: mâncarea preferată, țara vizitată recent și ultima participare la o competiție sportivă. Cu cât îți notezi mai multe lucruri pe care le cunoști despre angajații tăi, cu atât vei putea să le faci niște cadouri mai frumoase, generatoare de emoții.

Apoi, nu-ți rămâne decât să vizitezi mai multe magazine online de cadouri și să cumperi surprizele pentru salariații tăi. Pentru idei de cadouri click aici. Ai grijă însă ca fiecare cadou să fie însoțit de un mesaj personalizat precum „Îți mulțumesc că ești alături de mine în această firmă de peste doi ani” sau „Faptele bune și statul peste program trebuie răsplătite”.

Nu le oferi niște obiecte, ci timp

Există o metodă foarte bună prin care să-ți recompensezi angajații fără să scoți, fizic, bani din buzunar. Cum? Dacă afacerea ta presupune ca, uneori, angajații să lucreze peste program sau în weekenduri, acordă-le niște zile libere, ca apreciere pentru efortul depus. Pentru angajați, timpul petrecut împreună cu oamenii dragi lor este foarte important, așa că oferă-le șansa să se bucure de cât mai multe ore alături de persoanele care contează, cu adevărat, pentru ei.

Dacă vrei să plusezi și ești dispusă să cheltuiești niște bani, completează ziua liberă cu niște bilete la film pentru angajatul tău și soțul sau soția sa. O altă variantă ar fi să le dăruiești bilete la un centru spa, astfel încât să aibă parte de niște momente magice de relaxare.

Ia-le ce își doresc

Ca să nu dai greș, întreabă-ți fiecare angajat ce beneficii și-ar dori să primească. Poate că unul o să vrea un abonament medical de top la o clinică privată, iar alți doi o să opteze pentru abonamente la sală. În cazul în care ai solicitări variate de recompense din partea salariaților tăi, cel mai simplu ar fi să închei un contract cu un magazin online de beneficii. Un astfel de contract le permite angajaților să-și aleagă, lunar, ce beneficii își doresc, în limita unei sume de bani.

 

Sursa: Digital Workforce

Sursa foto: Pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns