Esti aici
Femeia.ro > Carieră > Diana Știrbu știe secretul siluetei perfecte

Diana Știrbu știe secretul siluetei perfecte

Una dintre cele mai cunoscute antrenoare de kangoo jumps de la noi, Diana Ştirbu are pasiune pentru sport de când se ştie. Cu o energie molipsitoare, să slăbeşti în compania ei nu e greu, ci de-a dreptul distractiv!

Este instructor internaţional de kangoo jumps şi antrenor personal, preferată şi de vedetele noastre, printre care se numără Adela Popescu, Ioana Maria Moldovan sau Diana Dumitrescu, toate cu siluete de invidiat. Diana are blog, şi-a deschis propria sală de sport şi organizează de câteva ori pe an tabere de slăbit în care îmbină perfect utilul cu plăcutul: ieşi în natură, îţi faci prieteni noi, mănânci sănătos şi slăbeşti rapid.

De când faci sport? Dintotdeauna ţi-ai dorit asta ori ai avut alte planuri?

Fac sport de mică. Niciodată însă n-am avut în plan să mă ocup numai de sport. Părinţii şi-au dorit o altă carieră pentru mine şi m-au îndemnat să fac prima facultate într-un alt domeniu. Îmi plac foarte mult literatura şi filosofia. Drept urmare, prima mea facultate a fost Filosofie-Sociologie. Dar niciodată nu am renunţat la sport, am fost constantă. Studentă fiind, jobul meu part-time a fost de instructor de fitness.

Cum a început totul?

A început pentru că eu cred că aşa trebuia să se întâmple. Mi-am ascultat vocea interioară şi am ştiut că mi se potriveşte ca o mănuşă. Şi, credeţi-mă, nimeni nu m-a susţinut. Am fost numai eu, sportul pe care-l iubesc şi restul lumii. Am reuşit pentru că am simţit asta, nu mi-a trecut niciodată prin cap că nu o să fie bine sau că trebuia să aleg altă cale. Dacă aş fi pusă să reiau această perioadă, aş acţiona identic. După primul antrenament, am vrut să ştiu mai multe, am mers la multe specializări şi de aici mai departe a fost doar un pas.

Cât putem slăbi într-o lună dacă mergem la sală? E suficientă sala sau e nevoie de un regim special?

La sală, cele mai multe persoane care vor rezultate rapide optează pentru programe. Am dezvoltat un program cu exerciţii diferite şi intense, care se numeşte Bye Bye Belly. Vorbesc despre el pentru că aici am rezultate concrete. La acest program trebuie să vină de trei ori pe săptămână şi să urmeze un regim pe care îl propun eu. Nu a fost până acum nicio persoană care să slăbească mai puţin de 6 kilograme într-o lună. Deci se poate! Referitor la caloriile arse pe oră, e discutabil, depinde foarte mult cât de intens lucrezi. Studiile arată că se ard în medie 1.000 de calorii pe oră cu kangoo jumps, este antrenamentul care te ajută să arzi cele mai multe calorii.

Oricine poate face kangoo jumps?

Singura afecţiune cu interdicţii este spondiloza cervicală. Copiii trebuie să aibă în jur de 30 de kilograme dacă vor să practice.

Organizezi tabere de slăbit cu un concept foarte atractiv. Povesteşte-ne puţin despre ele!

Am pregătit un program foarte interesant, care va ajuta participantele să slăbească cel puţin 5 kilograme. În perioada 18-24 august, a fost închiriat un hotel exclusiv pentru această tabără şi vă aştept cu trasee de munte, pe jos sau cu bicicletele, antrenamente kangoo jumps, jogging, spa, aquagym, saună, jacuzzi, toate gândite pentru a avea un corp armonios. O să facem drumeţii, o să ne relaxăm la spa, avem la dispoziţie şi terenuri de tenis sau echitaţie. Tabăra este structurată pe şapte zile, însă există posibilitatea de înscriere şi pentru patru zile, de joi (21 august) până duminică (24 august). Înscrierile se fac pe e-mail, la kangoo@dianastirbu.ro. Cine vrea mai multe detalii despre această tabară să intre pe www.dianastirbu.ro.

Sunt permise mici abateri de la meniul standard sau e bătut în cuie?

Meniul este unul bătut în cuie şi strict. La prima ediţie din iunie, au fost închise şi frigiderele din cameră. Nimeni nu are voie să părăsească campusul pe tot parcursul taberei şi nici să consume altceva în afară de mesele deja stabilite. Recepţia hotelului este instruită deja pentru aceste lucruri.

Tu cam ce mănânci într-o zi?

Nu sunt o gurmandă. Folosesc condimente la mai toate mesele şi nu combin lactatele cu carnea niciodată. Mănânc mai multe legume decât fructe şi salatele dimineaţa reprezintă pentru mine cea mai importantă sursă de energie.

Susţii dietele vegetariene? Crezi că, dacă renunţăm la carne, avem într-adevăr beneficii?

Deşi ador bucătăria raw, răspunsul meu este nu. În ultimul timp, am întâlnit persoane care s-au îngrăşat devenind vegetariene. Dacă nu ştiţi suficiente lucruri despre bucătăria vegetariană, este bine să apelaţi la un specialist. În dietele pe care le recomand, există şi carne.

Este vreo reţetă-minune pe care ai recomanda-o cititoarelor?

Vă dau o reţetă pe care o puteţi face uşor, amestecând ingredientele într-un blender: goji (100 g), frunze de mentă, miere (două linguri), trei lămâi, maca – superaliment – o linguriţă, 50 ml apă

Smoothie-ul cu goji este o încântare, extrem de gustos şi se consumă dimineaţa, în loc de mic dejun. Ingredientul principal, goji, supranumit izvorul tinereţii, în combinaţie cu lămâia şi mierea, alcalinizează organismul într-un mod natural şi îl energizează pe o periodă lungă, având efecte directe asupra longevităţii.

Ai planuri de vacanţă pentru anul ăsta sau taberele sunt de ajuns?

Programul meu pentru vară este de mult stabilit. Pentru că dezvolt o secţiune nouă şi frumoasă pe blog, o dată pe lună merg într-un oraş sau ţară nouă pentru a încerca diverse sporturi. O să plec în Spania, în Istanbul, Atena, Roma, Amsterdam şi din nou în Spania. A doua călătorie are ca scop un traseu în Pirinei. La Amsterdam, vreau să fac turul oraşului cu bicicleta. Promit să mă întorc cu lucruri interesante!

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.29/24.07.2014

Autor: Andreea Cohuț

Sursa foto: PR

Comments

comments

Lasă un răspuns