Esti aici
Femeia.ro > Carieră > Alina Sudriu face dulciuri ca-n povești

Alina Sudriu face dulciuri ca-n povești

Pentru nunta ei, Alina Sudriu a visat la un tort sofisticat şi prăjituri asortate, deosebite, dar n-a găsit un furnizor capabil să-i împlinească, în cel mai mărunt detaliu, dorinţa. Aşa că a decis să renunţe la jobul din imobiliare şi a intrat în lumea minunată a dulciurilor cu forme, aromă şi gust de poveste.

Mi-e greu să mi-o închipui pe Alina în decorul gri al unui business precum cel al afacerilor imobiliare, pentru că, în atelierul unde din mâini măiestre ies torturi de nuntă spectaculoase, brioşe dantelate şi macarons într-o beţie de arome şi culori, imaginea ei diafană se potriveşte de minune. Îşi dorea să lucreze în domeniul organizării de evenimente, iar dificultăţile întâmpinate la propria nuntă au avut şi o parte bună: i-au desenat în tușe mai clare dorinţa de a avea un „atelier“ care să producă torturi festive, prăjituri, cupcakes, bomboane pe băţ şi delicioase macarons, pe gustul celor mai sofisticaţi şi capricioşi clienţi. Aşa s-a născut, imediat după ce a venit pe lume fiica ei, Anna Grace, firma care a primit numele micuţei ce i-a îndulcit viaţa. De primii paşi ai companiei Grace Couture Cakes s-a ocupat soţul Alinei, care a găsit spaţiul, furnizorii de ingrediente şi a obţinut toate autorizaţiile necesare, apoi Alina a preluat frâiele businessului, deşi era proaspătă mămică. „În noiembrie 2012, când fetiţa noastră avea patru luni, am început să mă ocup de laborator – pentru că asta mi-am dorit, un laborator care să ofere dulciuri la comandă, pentru ocazii speciale. Sunt pasionată de organizarea de evenimente; urmăream bloguri în domeniu, ştiam cum vreau să arate torturile şi prăjiturile făcute la noi şi mai ştiam că ele trebuie să fie de calitate – şi nu facem rabat când vine vorba de acest aspect.“

Şi frumoase, şi naturale, şi cu gust bun!

Apropo de calitate, i-am mărturisit Alinei că de multe ori mi-a fost dat să văd în cofetării prăjituri şi torturi ce-ţi iau ochii, dar, după ce le guşti, îţi dai seama că reţeta şi calitatea ingredientelor nu se ridică la nivelul aspectului. Iar când nişte torturi sau cupcakes sunt făcute cu atâta migală încât par butaforie, te întrebi, dacă eşti mai cârcotaş: „Ce-or fi pus în ele de arată aşa, fără cusur? Când prepar eu acasă, tortul se mai înclină, frișca mai curge, crema nu are atâta fermitate…“

Alina mă lămureşte, zâmbind: „Asta e diferenţa dintre nivelul amator şi cel profesionist. Noi folosim pentru toate torturile numai ciocolată belgiană, frişcă naturală din lapte de vacă, blaturile sunt făcute la noi, niciodată nu comandăm blaturi preparate în alte părţi sau de fabrică, cum se mai practică; prăjiturile sunt făcute aici from scratch, de la separarea albuşului de gălbenuş până la ultimul element de decor. Fără premixuri, prafuri şi conservanţi, pentru că lucrăm la comandă, nu stocăm. Ingredientele noastre sunt oneste şi le comunicăm fiecărui client, mai ales mămicilor, care vor să ştie exact ce conţine tortul pregătit pentru aniversările celor mici“.

De aspectul impecabil al torturilor şi prăjiturilor de la Grace Couture Cakes e responsabil un decorator, absolvent de Arte Plastice, a cărui muncă o completează fericit pe cea a cofetarilor. Iar consultanţii îşi ghidează clienţii astfel încât miresele să aibă parte de tortul visat, evenimentele corporate – de cea mai bogată şi făţoasă masă cu prăjituri, asortată ocaziei şi ambientului, iar copiii – de dulciurile care-i fac să se lingă pe degete.

Poveste cu un prinţ şi-un tort în formă de carte

Este o poveste adevărată şi emoţionantă, pentru că printre clienţii de soi care au comandat minunile dulci pregătite cu pricepere în laboratorul Grace Couture Cakes se numără prinţesa Lia şi prinţul Paul de România. „Anul trecut, în martie, am avut o petrecere la reşedinţa ambasadorului Braziliei, pentru care am făcut un candy-bar. Iar invitaţi de onoare erau prinţesa Lia şi prinţul Paul. Am avut onoarea să le fiu prezentată!“, mi-a mărturisit Alina cu entuziasm. „Prinţesa Lia s-a arătat foarte încântată de produse şi a comandat, ca surpriză pentru soțul ei, un tort. Pentru toate detaliile, am ţinut legătura cu asistenta ei, dar apoi m-a sunat chiar prinţesa Lia să-mi mulţumească şi să-mi spună că prinţul Paul şi micul prinţ au adorat tortul!“ Următoarea comandă princiară a fost un tort în formă de carte, pentru lansarea unui volum scris de prinţul Paul, iar acum pe cartea de vizită a companiei Grace Couture Cakes scrie „Furnizor al casei Regale a României“, motiv de emoţie şi mândrie pentru Alina.

Indiferent însă dacă au sau nu sânge albastru, toţi clienţii beneficiază de consiliere atentă şi de produse cu aspect de top şi calitate fără cusur, pentru a celebra cum se cuvine momentele speciale şi cele mai dulci poveşti de iubire din viaţa lor.

Articol preluat din ediția de aprilie 2014 a revistei Femeia.
Autor: Alina Grozea
Sursa foto: Vlad Stănescu

Comments

comments

Lasă un răspuns