Esti aici
Femeia.ro > Carieră > Educația este drumul spre succes

Educația este drumul spre succes

Când te-ai decis să o iei pe calea ta ca mic întreprinzător, orice mână întinsă este mană cerească. De aceea ne-am gândit că poveștile membrelor BWFR (Business Women Forum Romania) ți-ar putea fi de folos, așa că urmărește site-ul nostru…

Iată povestea Aneimaria Ciuhuță:

Sunt specialist financiar cu experiență de peste 20 de ani în domeniul financiar bancar, trainer certificat de peste 11 ani, scriitoare, blogger, fondatoarea Financial Parenting.

Sunt mama Elenei de 5 ani și jumătate și partenera lui Periklis. Împreună facem o echipă pe cinste, fiecare zi este un dar pe care am învățat să îl apreciem.

După venirea copilului, valorile și prioritățile din viața noastră s-au schimbat. Așa am decis să trec de la viața sigură de corporație la cea palpitantă de antreprenor.

Este o mișcare atipică: după venirea copilului cauți mai degrabă stabilitatea și reduci riscul. M-am uitat la ce îi las eu copilului meu și un CV impresionant de corporație am simțit că nu ajunge. Trebuia să ies din zona de confort și să încerc să fac o lume mai bună pentru fetița mea.

Câteva cuvinte despre afacerea dvs…

Am înființat în 2017 Financial Parenting cu scopul de a oferi instrumentele necesare pentru educarea financiară a copiilor prin cursuri, articole, recomandări de studii și cărți. Interesul mare din partea adulților m-a făcut să cresc și să dezvolt oferta de cursuri și articole pe zona acestora, în paralel cu cele referitoare la copii.

În prezent ofer un portofoliu de cursuri pentru părinți referitoare la educarea copiilor, un curs de un an care este implementat ca opțional în grădinițe din toată țara și care este tare iubit și apreciat de către copii, cursuri pentru angajații din corporații, cursuri la sală pentru adulți, iar ultimele scoase pe piață sunt cursurile online și cele înregistrate.

Produsele le-am dezvoltat la cererea clienților și au prins imediat la public. Părinții sunt cei mai receptivi și, așa cum îmi închei articolele, ”vom avea copii de succes pentru că ne pasă” sau ”vom avea succes dacă ne pasă”. Mă bucur că văd părinți implicați și adulți cărora le pasă!

Care este cea mai mare satisfacție a dvs.?

Pentru mine personal, satisfacția vine din faptul că am reușit să îmi construiesc viața așa cum mi-am dorit-o, în concordanță cu valorile mele, dorințele și visele devenite realitate. Am ieșit din zona de confort și mi-am doborât frica. Am o familie minunată care mă sprijină în tot ce fac, contează mult.

Profesional, satisfacția vine din recunoașterea de care am parte de la cei din jur. De la faptul că zilnic întâlnesc oameni care fac mai mult decât spun, care dau înainte să ceară, care sunt pro activi și nu reactivi. Sunt oameni cărora le pasă, iar calitatea muncii lor se vede de la distanță.

De când am început antreprenoriatul am văzut că este mai ușor decât mă așteptam, iar comunitățile de business facilitează acest lucru, sunt o mână întinsă la nevoie.

Cum contribuie BWFR la creșterea /dezvoltarea dvs.?

Am întâlnit în Business Women Forum Romania energia unei comunități de femei de succes.

Am participat la un eveniment și apoi la încă unul. Calitatea acestora și invitații speciali m-au făcut să revin și să particip activ.

Osnat Peled este un exemplu de organizare și eficiență, este o inspirație continuă și ne motivează să acționăm, să vedem direcția corectă, să ținem lucrurile sub control la modul simplu, dar să ne creștem constant calitatea și valoarea.

Sesiunea de networking de la finalul fiecărui eveniment este o șansă deosebită de a întâlni femei de succes și de a stabili colaborări frumoase și utile. În BWFR se pune accentul pe utilizarea acestor contacte, de a stabili legături de business, prin urmare sesiunea de networking nu se oprește imediat după eveniment. Am stabilit multe colaborări frumoase cu membrele BWFR.

BWFR mi-a dat șansa să mă implic activ în evenimente, iar asta mi-a adus multă vizibilitate și noi colaboratori valoroși.

Un mediu în care să își fie văzută valoarea, apreciată și promovată este un lucru care face o mare diferență în activitatea profesională, indiferent că ești la început de drum sau ai deja un business pe care vrei să îl duci la alt nivel.

 

Text:  PR (BWFR)
Foto: arhiva personală

Comments

comments

Lasă un răspuns