Esti aici
Femeia.ro > Carieră > Fabrica de îndeplinit dorințe

Fabrica de îndeplinit dorințe

Într-o zi magică, în Ziua Internaţională a dorinţei, Fundaţia Make-A-Wish România şi-a început activitatea îmbrăcând hainele Zânei Bune şi împlinind dorinţa unei fetiţe de 13 ani diagnosticate cu limfom malign non-Hodgkin.

După ce ai văzut bucuria de pe chipul Cătălinei, fetiţa a cărei dorinţă a fost îndeplinită, indiferent de vârsta din buletin, începi să crezi în poveşti, în magie şi să descoperi puterea ce se degajă din bucuriile mărunte. Make-A-Wish este o mare organizaţie nonprofit din lume ce şi-a propus să îndeplinească dorinţele copiilor ce suferă de boli care le pun viaţa în pericol şi astfel să aducă din nou zâmbetele pe chipul lor. Acum 35 de ani, a fost îndeplinită prima dorinţă, în Statele Unite, iar de atunci mii de copii au zâmbit, s-au bucurat şi au găsit resurse în plăpândele lor fiinţe să lupte cu boala. Această fundaţie face magii pentru copii aflaţi în suferinţă din 50 de ţări, iar din acest an va fi alături şi de copiii din România.

Citește și: Sanse pentru copii

Mici bucurii, mari efecte

Uneori, mâna destinului îţi împovărează viaţa cu boli grave, suferinţe şi limitări. Tristeţea este cu atât mai mare atunci când vorbim de copiii care suferă. Şi culmea este că ei, în ciuda lipsei de experienţă şi a posibilităţilor de orice fel, sunt nişte luptători de la care cu toţii avem de învăţat lecţii de viaţă. Orice copil cu vârsta între 3 şi 18 ani poate fi recomandat către Make-A-Wish România, cu condiţia ca medicul curant al copilului să-i dea permisiunea şi părinţii să fie de acord. Sunt copii care-și doresc să fie dansatori pentru o zi, să înoate cu delfinii, iar medicul trebuie să-și dea acordul că pot face aceste lucruri, să întâlnească o persoană pe care o admiră, să aibă un computer, o chitară sau un căţel, să viziteze un parc de distracţii sau să meargă la mare ori, la rândul lor, să dăruiască o bucurie altor copii. „Am fost uimită să aflu de povestea unei fetițe din Coreea de Sud care suferea de cancer osos – când era în spital, a văzut un documentar despre un sat din Tanzania care nu avea apă. Inițial, își dorea un obiect pentru ea, dar, impresionată de acea emisiune, dorința ei cea mai mare a fost ca reprezentanții Make-A-Wish să facă un râu, să aducă apă cumva în statul respectiv pentru ca toți copiii de acolo să aibă apă“, povestește Luiza Neumayer, manager Make-A-Wish România.

„Ce poate fi mai minunat decât zâmbetul unui copil? Ce poate fi mai miraculos decât să faci ca visurile să devină realitate? Sunt onorată că pot ajuta, cu umilele mele puteri, această excepţională fundaţie! Fie ca visurile tuturor copiilor din lume să devină realitate… Aşa, omenirea va deveni mai bună!“ Oana Pellea, ambasador Make-a-Wish

Dorinţe de pe alte meridiane

Misiunea Make-A-Wish a atras atenţia şi sprijinul multor personalităţi. Barack Obama a ajutat un copil să devină Batman pentru o zi. Beyoncé a îndeplinit dorința unei fetițe în scaunul cu rotile care-și dorea să ajungă la concertul ei. Dar a fost mult mai mult, a adus-o pe scenă, a cântat cu ea, inclusiv melodia I Will Survive. Roger Federer s-a implicat în dorința unei adolescente îndrăgostite de tenis. A primit un bilet la Wimbledon, a întâmpinat-o chiar el când a ajuns în arenă, au jucat o partidă de tenis, iar după ceva timp, de ziua ei, a primit o felicitare de la Federer și încurajarea de a-și urma visul și a continua să joace tenis. Mulţi alţii s-au implicat în oferirea surprizelor alături de Make-A-Wish. În România, Elena Gheorghe, Oana Pellea, Marius Moga sunt doar câțiva dintre ambasadori, care contribuie și la împlinirea visurilor acestor micuţi aflaţi în suferinţă.

Experienţe… cu zâmbete

Destinul Luizei Neumayer pare să fie legat de copii şi de starea lor de bine. De şase ani, este psihoterapeut şi lucrează cu micuţii cu diferite probleme. Suferinţele sunt întotdeauna greu de gestionat, dar fiecare zâmbet al unui copil a fost dovada că se află pe drumul cel bun. Şi-a dorit să ajute şi mai mult copiii şi destinul i-a surâs: un anunţ citit într-o doară a adus-o în poziţia de Executive Manager & Wish Grating Responsible la Fundaţia Make-A-Wish. Acum, pune la cale îndeplinirea dorinţelor şi alături de colegi, ambasadorii fundaţiei şi voluntarii inimoşi, chiar transformă orice mică dorinţă în magie. Aşa a fost şi cazul Cătălinei. „Visa la o zi obişnuită pentru orice copil, să meargă la cumpărături la fel cum făceau colegele ei. Din discuţiile purtate cu ea, am aflat tot felul de lucruri care o pasionau, culoarea preferată, cântăreaţa pe care o admira şi am pus astfel la cale o zi magică pentru Cătălina. Practic, dorinţa ei a fost îmbrăcată cu multe, foarte multe surprize. Cătălina a ajuns la mall cu o limuzină şi a fost surprinsă de voluntarii Make-A-Wish, printre care se afla şi Elena Gheorghe, artista ei preferată. A urmat o zi plină de surprize şi cadouri pentru Cătălina: o sesiune de shopping alături de Elena Gheorghe, prânzul împreună cu artista şi părinţii ei, o rochiţă special creată pentru ea de Stephan Pelger şi multe alte cadouri.“

Citește și: Fotomodel in scaun cu rotile

Lecţia dată de un copil

„M-a surprins maturitatea Cătălinei. Ştia foarte bine ce înseamnă boala ei şi accepta această realitate. Mânuţa asta de om emana o putere extraordinară. M-a uimit când mi-a spus: «Eu merg departe pentru că zâmbesc! Uneori, mai cad, dar trebuie să mă ridic şi să merg înainte… toţi copiii trebuie să meargă înainte! Eu am descoperit că pot face asta mai uşor dacă zâmbesc». Este incredibil! Chiar i-am mulţumit pentru această lecţie. Doamna doctor ne avertizase că este încă foarte firavă, sensibilă, abia ieşise din spital. Trebuia să poarte mască, pentru a fi apărată de microbi. Ne aşteptam să reziste vreo 3-4 ore, dar, după nouă ore, nu obosise şi râdea încontinuu. De atunci, tot râde. Ne-am împrietenit pe Facebook şi postează mereu poze cu ea râzând. Acest copil chiar este un mesager al speranţei! Dar o dorință împlinită nu are efect doar asupra copiilor. Când eram cu Cătălina în mall și râdeam, lumea ne privea și am văzut cum starea noastră de bine se transfera și celorlalți. Dorințele nu sunt ascunse, ci sunt la vedere și ele se împărtășesc și celorlalți“, povesteşte Luiza Neumayer după ziua petrecută alături de Cătălina.

Citește și: ASR Principele Nicolae: Alaturi de oameni

Articol preluat din ediția de iulie 2015 a revistei Femeia.

Autor: Luminița Tăbăran

Foto: PR

Comments

comments

Lasă un răspuns