Esti aici
Femeia.ro > Carieră > Ghid financiar pentru Crăciun. Cum să nu cheltuiești mai mulți bani decât îți permiți

Ghid financiar pentru Crăciun. Cum să nu cheltuiești mai mulți bani decât îți permiți

cadouri de craciun

Crăciunul se apropie și deja ți-e groază de cât de mulți bani vei cheltui cu această ocazie? Deși ne bucurăm întotdeuna când facem cadouri celor dragi, trebuie să recunoaștem că portofelul nostru nu e prea fericit.

Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le faci, pentru a nu cheltui mai mulți bani decât îți poți permite.

1. Fă-ți un plan de cheltuieli și stabilește bugetul în funcție de posibilități. Fă o listă cu persoanele cărora vrei să le cumperi cadouri și notează cât ești dispusă să cheltuiești pentru fiecare.

2. Nu pleca la cumpărături fără o listă. După ce ai terminat de bifat toate cadourile, nu mai pierde timpul în magazin.

3. Fă cumpărăturile din timp, pentru a putea compara și alege. Dacă faci cumpărăturile pe ultima sută de metri, nu vei reuși să economisești!

4. La cumpărăturile pe care le faci în magazine fizice folosește pe cât posibil cardul cu banii cash. Când plătești cu bancnote, devii mai atentă la cheltuieli. Dacă totusi nu poți evita cardul, îți recomandăm să notezi exact sumele retrase.

5. Atenție la ofertele-capcană! Nu te lasa prada trucurilor comerciale de Sărbători. Dacă nu ești atentă, te vei trezi că ai cheltuit mai mult decât era necesar.

6. Oferă lucruri pe care deja le ai. Fiecare dintre noi are pe acasă lucruri pe care le-a primit la rândul său și care nu îi plac sau pe care, din diferite motive, nu le folosește. Decât să le ții degeaba, mai bine dă-le și tu mai departe cuiva care le-ar aprecia. Bineînțeles, nu ar trebui ca persoana care primește cadoul să afle acest lucru.

7. Confecționează tu cadourile. Poate te pricepi la făcut pernuțe decorative, ilustrații sau produse de îngrijire homemade. Oferind astfel de cadouri, vei economisi sume importante de bani, iar cei care le vor primi le vor aprecia mai mult, pentru că sunt făcute chiar de tine.

8. Organizează un Secret Santa. Dacă sărbătorești alături de multe persoane, propune să faceți un Secret Santa. Notați-vă numele pe un bilețel, apoi trageți la sorți – numele se păstrează ascunse și fiecare face cadou doar acelei persoane.

Tu ce alte trucuri mai folosești pentru a economisi bani de Crăciun?

 

Sursă foto: Pexels

Comments

comments

Lasă un răspuns