Esti aici
Femeia.ro > Carieră > Interviul de angajare: Gesturi care te tradeaza

Interviul de angajare: Gesturi care te tradeaza

1. Nu intra in sala de interviu aranjandu-ti gulerul de la camasa sau fusta; acum e momentul sa-ti focusezi atentia pe viitorii tai interlocutori.

2. O strangere de mana calduroasa, ferma (dar nu herculeana!) va transmite incredere si sinceritate. Atentie insa: o strangere de mana moale, flasca indica un caracter slab si indecis. Nu-ti apuca interlocutorii de varful degetelor – vei trece drept o persoana fandosita.

  • Nu uita: priveste-ti interlocutorii in timp ce faceti cunostinta. Sentimentul de incredere si onestitate va fi la puterea a doua.

3. La masa tratativelor, stai dreapta in scaun si inclina-te usor inspre interlocutorii tai – transmiti interes si implicare in discutie. Sub nici o forma nu te tolani in scaun; vei parea dezinteresata si chiar obraznica.

4. Nu scoate sub nicio forma celularul din poseta. Ai grija sa-l inchizi sau sa-i opresti soneria inainte de a intra la interviu. Nimic nu-i va deranja mai tare pe intervievatori decat sa fie intrerupti de o sonerie de telefon, care nici macar nu ea a lor.

5. Tine mainile la vedere, pe masa sau in poala, cu palmele deschise, relaxate; astfel vei demonstra ca nu ai nimic de ascuns.

6. Nu sta cu bratele incrucisate la piept – e o atitudine neprietenoasa, ostila si defensiva.

7. Nu sta picior peste picior, decat daca ai facut greseala sa vii cu o fusta scurta. Si nici nu-ti ghemui picioarele sub scaun.

8. Nu-ti atinge sau scarpina capul. Acestea sunt semne ale nervozitatii si lipsei de sinceritate. In plus, e ca si cum recunosti singura ca ai fost pusa in incurcatura. Si, nu in ultimul rand, e lipsit de respect.

9. Daca ai doi intervievatori, plimba-ti privirea de la unul la altul, dar intoarce-te mereu la cel care iti adreseaza intrebarea.

10. Ia-o usor cu parfumurile. Nu poti sti sensibilitatile olfactive ale interlocutorilor tai si ai putea starni antipatie din prima clipa.

Comments

comments

Lasă un răspuns