Esti aici
Femeia.ro > Carieră > Ioana Tudor: În fiecare bijuterie creată este o bucățică din sufletul meu

Ioana Tudor: În fiecare bijuterie creată este o bucățică din sufletul meu

Când te-ai decis să o iei pe calea ta ca mic întreprinzător, orice mână întinsă este mană cerească. De aceea ne-am gândit că poveștile membrelor BWFR (Business Women Forum Romania) ți-ar putea fi de folos, așa că urmărește site-ul nostru… IbyIoana – heartmade jewelry este un vis colorat devenit realitate, în fapt înseamnă bijuterii cu suflet.

Iată povestea Ioanei Tudor:

Eu sunt Ioana, mamă a celui mai grozav băiețel din lume, soția unui om minunat și o corporatistă cu suflet sensibil. Sunt jurist prin formare și, în paralel cu jobul, de câțiva ani îmi urmez pasiunea: bijuteriile din pietre semiprețioase și sticlă. De aceea am si ales sloganul “heartmade jewelry”, pentru că în fiecare piesă creată este o bucățică din sufletul meu.

I by Ioana înseamnă bijuterii elegante sau jucăușe, înseamnă atenție la detalii, precum și pietre si accesorii de cea mai bună calitate. Îmi place să mă joc cu cât mai multe culori și să aduc mereu ceva nou și deosebit într-o piață care în acest moment este extrem de bogată în produse handmade și homemade. În continuare lucrez cu câțiva clești, nu folosesc aparatură sofisticată, tocmai pentru ca îmi place să îmi las amprenta pe bijuteriile pe care le creez.

Mi-am transformat încetul cu încetul pasiunea într-un business creativ mulțumită, în primul rând, feedbackului celor din jur. Am fost și sunt susținută de familie și prieteni. Dar când am început să primesc aprecieri și, mai mult decât atât, comenzi de la oameni care nu mă știau pe mine, omul, ci îmi judecau pur și simplu creația, am considerat că merita să fac câțiva pași în plus în această direcție.

Am debutat frumos și stângaci, lucrând mărgele de plastic în camera de cămin pentru colegele mele. Nu am urmărit niciodată un tutorial, tot ce știu am învățat făcând și mai ales desfăcând bijuterii. Părerile prietenelor au fost extrem de utile și, în timp, am rafinat tehnicile și am schimbat materialele, cotind definitiv spre pietre semiperțioase și accesorii de calitate, care să treacă testul timpului. Sunt prietenă cu fetele de la care am comandat prima dată materiale, în acel moment existau extrem de puțini furnizori de mărgele și accesorii. Prima mea comandă de materiale a fost un fiasco, nu știam exact ce îmi trebuie și la ce folosesc toate lucrurile de pe siteul de specialitate. Am și acum primii clești pe care i-am folosit până i-am tocit. Investiția inițială a constat din bani economisiți o lună întreagă. Și a fost un pachețel mic-mic, mi se părea că nu îmi va ajunge nimic să pot face primul colier.

Accesoriile create de mine pot fi găsite aici: http://ibyioana.blogspot.ro/?m=1 și aici: https://m.facebook.com/IbyIoana-174231106300324/

Momentan, în spatele brandului IbyIoana sunt doar eu, încercând să găsesc timp într-o zi care are doar 24 de ore pentru a crea lucruri noi, pentru a mă face cunoscută, pentru a găsi mereu furnizori noi și accesorii de calitate, pentru a fi mereu în contact cu clienții și a veni în întâmpinarea acestora. Sper, cu timpul, să cresc frumos și să îmi formez o echipă care să creeze accesorii de poveste.

Un aspect cheie în orice business, fie acesta și la început, consider că îl constituie colaboratorii, poate chiar deveniți în timp prieteni. Cazul meu este unul fericit, deoarece am avut mereu parte de oameni deosebiți pe care i-am întâlnit exact atunci când trebuie. De exemplu, momentul în care am devenit membru Business Women Forum Romania a deschis o nouă lume de profesioniști în care am fost integrată și de la care am de învățat cu orice eveniment la care particip.

Lecția cea mai importantă învățată în tot acest timp este legată de calitatea produsului finit. Trebuie să investești timp și multă muncă pentru a crea mereu ceva nou, dar de cea mai bună calitate, nu vei fi apreciat pentru ceva mediocru sau, oricum, nu pe termen mediu/lung. În România opinia despre handmade nu are de multe ori legătură cu realitatea efectivă și creativă, mai ales în contextul în care sunt creatori de frumos care nu își valorizează munca la adevărata valoare. Eu consider că te poți diferenția de restul din aceeași branșă doar prin calitate și, bineînțeles, seriozitate în abordare.

Ca și în cazul meu, sunt convinsă că, atunci când îți dorești ceva cu tot sufletul, Universul va complota la realizarea dorinței tale!

Citește și:

Text: Cătălina Oprea

Foto: PR

Comments

comments

Lasă un răspuns