Esti aici
Femeia.ro > Carieră > Motive sa-ti schimbi jobul

Motive sa-ti schimbi jobul

Se spune ca pentru cei care muncesc din placere, munca este o joaca. Asta nu inseamna ca iti tratezi indatoriile de la seviciu in joaca, ci ca o faci cu bucurie, cu placere si, implicit, cu pasiune. Dar, daca dragoste nu e…. inseamna ca ai motive sa-ti schimbi jobul.

Iata principalele indicii ca jobul pe care il ai nu este cel care iti trebuie.

Iti urasti jobul.
Daca se intampla sa spui „imi urasc jobul” (sau ceva similar) cel putin de trei ori pe zi, nu exista nici o indoiala ca ar trebui sa iti schimbi locul de munca. Sa lucrezi si sa castigi bani cu siguranta nu este chiar floare la ureche, dar sa faci ceva ce detesti este cumplit, este ineficient si lipsit de satisfactie.

Nu promovezi. Daca lucrezi din greu, iti indeplinesti la timp sarcinile si cu toate acestea nu promovezi, ai acelasi salariu, e clar impul sa iti schimbi locul de munca si sa cauti un loc nou unde sa te pui in valoare.

Nu mai ai timp pentru tine. Lucrezi mai mult de 14 ore pe zi, esti workaholicului? Schimba-ti locul de munca si gaseste-ti unul nou, care sa iti permita sa ai timp si pentru tine. Nu uita ca familia ta, prietenii tai si, mai presus de toate, propriul corp si propria minte au nevoie de timp si devotament, de asemenea.

Suferinta fizica. Munca ne afecteaza corpul mai mult decat iti imaginezi. Te balonezi, pierzi in greutate, iti cade parul, ai dureri in corp? Aceste modificari necesita o reflectie ca ai nevoie sa te ingrijesti mai mult de tine, respectiv ca ai nevoie de un nou mediu de lucru.

Nu mai acorzi atentie felului in care te imbraci. Daca ai observat ca ai incetat sa iti mai pese cum arati la locul de munca si ai inceput sa depui efort zero, cu siguranta ai nevoie d eo provocare in viata ta si este timpul sa-ti schimbi jobul.

P.S. Nu-ti da demisia inainte de a gasi un nou loc de munca! Daca vrei sa-ti schimbi jobul, ramai acolo unde esti pana cand semnezi un nou contract de munca. 
 

Comments

comments

One thought on “Motive sa-ti schimbi jobul

Lasă un răspuns