Esti aici
Femeia.ro > Carieră > Osnat Peled: Inițiativă de succes

Osnat Peled: Inițiativă de succes

În urmă cu 15 ani, făcea parte dintr-o organizație pentru femei de afaceri din Israel, care i-a fost de mare ajutor ca tânăr antreprenor. Azi, prin Business Women Forum România, vine în întâmpinarea nevoilor femeilor de afaceri din țara noastră.

Afacerea de succes din Israel şi fetiţa ei de un an, care abia făcea primii paşi în viaţă, n-au fost piedici pentru a răspunde unei noi provocări de afaceri în România. Şi-a asumat un risc, dar moderat, fiindcă ştia că se poate întoarce oricând în ţara natală. Un bun om de afaceri îşi calculează cu precizie mutările, ca-n şah. După zece ani, încă este aici şi a hotărât să rămână. E mulţumită de alegerea făcută, întrucât ţara noastră i-a oferit posibilităţi de a se dezvolta personal, dar şi ca femeie de afaceri. O lege nescrisă a oamenilor de succes spune că, atunci când primeşti, trebuie să oferi, ca schimbul să fie onest. Doamna Peled şi-a dorit să dea o mână de ajutor femeilor de afaceri din România aflate la început de drum, aşa cum ea
a fost sprijinită la rândul ei în Israel.

Cum v-a venit ideea de a face o astfel de organizație?

De când am ajuns în România am dorit să înființez un astfel de forum aici, iar 2015 a fost anul pentru această iniţiativă. Ca tânăr antreprenor, nu aveam relaţii şi mă luptam să deschid uşi. Faptul că am făcut parte din acel forum structurat semiguvernamental a fost important în calea mea spre succes. Am reuşit să-mi dezvolt abilităţile în afaceri şi să stabilesc o largă reţea de contacte. Am înfiinţat BWFR, cu câteva ajustări, pentru a se potrivi nevoilor femeilor de afaceri de aici şi pieţei din România. A fost un real succes şi sunt mândră că pot da înapoi ce am primit acum 15 ani în comunitatea mea din Israel.

Ce aduce nou acest forum?

Unul din obiectivele mele este să aduc împreună toate tipurile de domenii ca să ne inspirăm şi să creăm o reţea cu mai multe niveluri și din diverse sectoare. Mă bucur că avem deja succes în această reţea şi primesc feedbackuri pozitive de la membrii noştri după ce se întâlnesc. Ne propunem să aducem în forum noi concepte şi idei cu o puternică abordare pragmatică, nu cu una teoretică. Asta înseamnă că viziunea mea se transformă în realitate şi funcţionează. Ne concentrăm pe trei niveluri mari de nevoi: abilităţi în afaceri (strategii de marketing, acces la fonduri, leadership şi mana-gement, networking, printre multe alte subiecte), prezentarea de noi tehnologii, care le pot ajuta în munca zilnică, şi dezvoltarea personală (managementul stresului, stil de viaţă sănătos, branduirea personală şi altele).

Ați cunoscut multe femei de afaceri. Ce aţi învăţat de la ele?

Îmi doresc să construiesc o platformă în care să fie împărtăşite gânduri, idei şi dileme. Am aflat abordări noi şi cred cu tărie că toţi putem învăţa ascultându-i pe ceilalţi. Căile creative vor aduce împreună abilităţi de dezvoltare personală şi idei spirituale în activitatea din forumuri. Din acest motiv, am iniţiat clubul BE, care se concentrează doar pe dezvoltarea personală. Întâlnesc femei cu diferite niveluri spirituale care mă inspiră la fel de mult ca finanţatorii, pentru că îmi îmbogăţesc sufletul.

E greu să faci o astfel de muncă?

Este într-adevăr o cale cu provocări, mai ales pentru că am o familie şi nu-mi este uşor din punctul de vedere al managementului timpului. Însă mă bucur de fiecare minut petrecut în BWFR, să văd creşterea forumului şi cât de fericite sunt femeile de afaceri să împărtăşească această viziune cu mine, lucru ce mă îndeamnă să merg înainte, mai ales în zilele cu stres ridicat, și să continui această importantă iniţiativă.

Dacă ar fi să vă descrieți în câteva cuvinte, care ar fi acestea?

Sunt o femeie de afaceri, muncesc din greu, nu-mi este frică să-mi asum riscuri, însă doar moderate. Iubesc oamenii şi îmi place să-i ajut.

Cum arată o zi de muncă obișnuită?

Începe foarte devreme, pe la 5-6 dimineața. Îmi place să răspund la toate e-mailurile şi să mă ocup de chestiunile venite de la clienţi/finanţatori, LinkedIn, e-mailuri de la membrii BWFR. Am doi copii, o fetiţă de 11 şi un băieţel de şase ani, aşa că îi pregătesc pentru şcoală şi abia apoi îmi încep ziua oficial, în jurul orei 8. De două sau trei ori pe săptămână, dimineaţa, merg la sală. Zilele mele sunt de obicei pline de întâlniri şi discuţii de tip conference calls şi nu am pauză pentru prânz. La ora 16, iau copiii de la şcoală şi închei ziua oficială de întâlniri, dar lucrez acasă în restul zilei. Din când în când, după-amiaza am puţin timp pentru activităţi relaxante cu copiii, însă nu cât mi-aş dori. Ziua se termină adesea la 18-19, asta dacă nu primesc e-mailuri urgente – de obicei răspund pe loc, chiar dacă este ora 22.

Ce vă place să faceți cel mai mult?

Să petrec timp cu soţul şi copiii, pur şi simplu să fiu cu familia şi, pentru că nu o fac prea des, ador fiecare secundă. Weekendurile în România sunt absolut minunate. Ne place să călătorim, să ieșim în natură, să ne întâlnim cu prietenii ori să ne relaxăm în grădină. Nu am foarte mult timp pentru hobby-uri, însă nu simt că pierd ceva prin asta, pentru că viața mea este plină cu afacerea, forumul şi familia. Mi-aş dori ca ziua să aibă mai multe ore!

Cum sunt privite femeile în afaceri?

Arena finanţării este una masculină, însă întâlnesc multe femei puternice care au dovedit cu uşurinţă că pot fi foarte dure rămânând feminine.

Ce vă place în România?

Iubesc oportunităţile pe care le oferă această ţară şi oamenii care au un extraordinar simț al umorului şi o bunătate enormă. Deşi sunt puţin închişi în ei, odată ce îi descopăr, găsesc un suflet mare şi o sensibilitate enormă pe care le iubesc.

Aveți o mâncare românească preferată?

Îmi plac foarte mult supele româneşti şi salata de vinete, iar mâncarea mea favorită este cu siguranţă zacusca.

Ce rol joacă machiajul în afaceri?

Sunt dependentă de produsele de make-up. Cred că am prea multe din toate! Deşi în domeniul meu este considerat ceva superficial să-ţi placă produsele de înfrumuseţare, eu le ador. Am o colecţie uriaşă. Ma­chiajul este destul de important pentru felul în care arăţi. Iar pentru că eu sunt mereu în contratimp, produsele pe care le prefer sunt long lasting.

Citește și:

Din grijă pentru oameni

9 reguli de baza ale negocierii

Alice Andrusca: Gustul dulce de pe Riviera

Articol preluat din ediția de septembrie 2015 a revistei Femeia.

Autor: Luminița Tăbăran

Foto: Radu Vintilescu

Comments

comments

Lasă un răspuns