Esti aici
Femeia.ro > Carieră > Simona Gonciulea: Afacerea mea este despre bucuria creației

Simona Gonciulea: Afacerea mea este despre bucuria creației

Când te-ai decis să o iei pe calea ta ca mic întreprinzător, orice mână întinsă este mană cerească. De aceea ne-am gândit că poveștile membrelor BWFR (Business Women Forum Romania) ți-ar putea fi de folos, așa că urmărește site-ul nostru…

Numele meu este Simona Gonciulea, am 32 de ani și o familie frumoasă alături de soțul și cei doi copii ai noștri. Afacerea mea s-a născut din dorința mea de exprimare a simțului artistic, a frumosului și a unei nevoi de a petrece cât mai mult timp alături de familie.

Ce fac eu? Mai exact creez accesorii – genți, brâie și obiecte decorative – covorașe și perne pentru casă folosind războiul de țesut, realizez încălțăminte croșetată manual și obiecte lucrate la roata olarului sau prin tehnici de modelaj. 

Am deslușit tainele războiul de țesut singură, dintr-o dorință mai veche de-a învăța să țes. Pe măsură ce înaintam și deprindeam tehnicile de lucru, îmi răsăreau în minte idei de proiecte. Așa am început timid să creez gențile țesute, îmbinând elemente de noutate cu cele tradiționale. Așa s-a născut Sigo, brandul de țesături manuale. Acum realizez și brâuri moderne și tradiționale, încălțăminte croșetată și obiecte de decor: perne și covorașe rustice.

Cea de-a două ramură a business-ului meu este olăritul, proiect dezvoltat alături de soțul meu, care a avut bunicii olari. Proiectul se numește Go Handmade, este un îndemn de reîntoarcere la natură, o chemare către obiceiurile străvechi. Realizăm obiecte utilitare și ornamentale din lut românesc, non-toxic și prietenos cu utilizatorii.

Cea mai mare problemă pe care am întâmpinat-o a fost dificultatea de a mă face cunoscută, vizibilă în această tumultoasă lume de business. O altă problemă identificată a fost aceea de a recunoaște publicul țintă și a mă adresa explicit lui.

Cel mai mult am învățat din propriile greșeli. E foarte greu să știi de la bun început anumite lucruri, mai ales dacă nu ți le spune nimeni. Am învățat să am încredere în mine, în ideile mele. Profesionalismul și calitatea produselor sunt cartea mea de vizită.

Business Women Forum Romania (BWFR) reprezintă un mare ajutor în dezvoltarea mea ca manager și a afacerii mele. Am participat la seminarii de planificare a activităților, am învățat de la cei mai buni traineri, am cunoscut oameni noi cu care am schimbat idei și am primit încontinuu ajutor. Nu pot decât să mulțumesc doamnei Osnat Peled care și-a răpit ore prețioase din timpul dumneaei pentru a ne vedea și a mă îndruma personal pe calea cea dreaptă, atunci când business-ul meu dădea semne de suferință. 

În concluzie, aș putea spune că afacerea mea este despre bucuria creației, despre îmbinarea elementelor tradiționale cu cele de noutate pentru a aduce un plus de valoare ținutei doamnelor și domnișoarelor, precum și despre decorarea caselor acestora.

Text: Cătălina Oprea

Foto: arhiva personală, arhiva BWFR

Comments

comments

Lasă un răspuns