Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > 12 greșeli de Feng Shui pe care să le eviți cu orice preț

12 greșeli de Feng Shui pe care să le eviți cu orice preț

greseli feng shui

Feng Shui este o filosofie care promite să ajute la realizarea armoniei în locuință, dar și pe toate planurile vieții, fie că vorbim de dragoste, carieră sau bani. Scopul său este să creeze echilibru, îndrumând energiile astfel încât să aducă cât mai multe beneficii.

Pentru ca aceste energii să circule în folosul tău, nu este suficient (sau neapărat necesar) să cumperi statuete norocoase sau să rearanjezi complet mobila din casă. Pentru început, asigură-te că eviți aceste greșeli, foarte comune în locuințele celor care nu sunt pasionați de Feng Shui.

Lași capacul toaletei ridicat

Unui neinițiat acest lucru i se poate părea cel mult inestetic. De fapt, capacul ridicat favorizează scurgerea de energie din casă către exterior. Astfel, bunăstarea și norocul dispar încet-încet.

Nu ai ferestrele curate

Geamurile murdare arată inestetic, iar în Feng Shui reprezintă un blocaj pentru șansele vieții care doresc să îți intre în casă.

Ții o oglindă în dormitor

În Feng Shui, oglinda din dormitor poartă ghinion pentru că reprezintă a treia persoană, prin reflexiile sale. De aceea, se crede că strică viața de cuplu.

Păstrezi obiecte nefolositoare sau vechi

Fie că e vorba de cadouri care nu ți-au plăcut și pe care le ții ascunse în vreun dulap, haine care nu îți mai vin sau obiecte stricate, acestea încetinesc fluxul de energie pozitivă din căminul tău.

Ai mese cu colțuri ascuțite

În Feng Shui, e bine ca piesele de mobilier să aibă colțuri rotunjite, pentru ca energia să nu se oprească în ele. De aceea, e bine să ai mese rotunde, pentru a avea armonie în familie.

Dulapurile și sertarele sunt dezordonate

Talmeș-balmeșul din dulapuri și sertare duce la blocaje energetice și influențează capacitatea de a fi receptivă la ajutorul pe care persoanele apropiate vor să ți-l acorde.

Nu aerisești locuința

Acest lucru duce la menținerea între pereții casei a gândurilor și energiilor negative. Chiar dacă e iarnă, aerisește fiecare cameră măcar 10-15 minute în fiecare dimineață.

Patul este așezat în fața ușii

Această poziție se numește „poziția mortului” și trebuie evitată cu orice preț!

Preferi natura moartă

O locuință Feng Shui ar trebui să conțină multă viață, fie că e vorba de un animal de companie sau flori proaspete. Dacă ai plante care purifică aerul, cu atât mai bine!

Ai prea multe oglinzi

Oglinzile sunt bune în Feng Shui, dar nu trebuie să exagerezi cu ele. Dacă ai prea multe oglinzi în casă, energia va fi una slabă, instabilă și haotică.

Ai multe fotografii vechi expuse în casă

Deși e foarte bine să ai fotografii cu cei dragi, acestea nu ar trebui să fie foarte vechi – acest lucru simbolizează că trăiești în trecut. Înlocuiește fotografiile cu unele noi!

Holul de intrare este întunecos și neîngrijit

Asigură-te că holul este întotdeuna bine curățat, mai ales în sezonul rece, când podeaua se murdărește repede de la ploaie sau zăpadă. De asemenea, becul trebuie să fie unul puternic, încălțămintea și hainele să fie aranjate. Ar fi o idee bună să agăți și o plantă pe unul din pereți.

 

Citește și: Dicționar Feng Shui – amenajarea și decorul încăperilor

 

Sursă foto: pxhere

Comments

comments

Lasă un răspuns