Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > 3 lucrări pe care le poți face de vara pentru facturi infime în sezonul rece

3 lucrări pe care le poți face de vara pentru facturi infime în sezonul rece

facturi

La încheierea sezonului rece uităm complet de disconfortul creat de temperaturile scăzute sau de facturile crescute pe care le plătim în lunile de iarnă. Totuși, dacă ești prevăzătoare, vei avea în vedere acum câteva proiecte și îmbunătățiri ce te vor ajuta să ai cheltuieli reduse la iarnă, fără să fie nevoie să faci compromisuri. Iată câteva îmbunătățiri pe care merită să le iei în considerare în această perioadă, astfel încât să stai fără griji la iarnă:

  • O schimbare ce presupune mai multe lucrări, dar care merită din plin efortul

Sistemul centralizat de încălzire și apă caldă provoacă o mulțime de neplăceri multora dintre noi, atât în Capitală, cât și în alte orașe ale țării. Dacă alegi să te ocupi tu însăți de încălzirea casei, nu există riscul ca tu și familia ta ta să fiți privați de căldură sau apă caldă la iarnă. Acest lucru vine, într-adevăr, la pachet cu destul de mult deranj în locuință și cu niște cheltuieli, însă merită pe deplin.

Ca să-ți faci o idee despre costuri, este de ajuns să arunci o privire printre aceste centrale termice și elementele adiacente lor. După cum vezi, în două sezoane îți poți amortiza cheltuiala, însă ai parte de mult mai mult confort în casă. Tot acolo vei găsi și un alt element important – termostatul – care te ajută să ai un consum mai mic la un confort termic crescut. Ia în serios această posibilitate, fă niște calcule și vei vedea că pe termen lung este cea mai bună decizie pe care o poți lua pentru tine și familia ta.  

  • Împiedică frigul și căldura să intre în casă, izolându-ți locuința

Izolarea locuinței îți va aduce multiple beneficii atât iarna, cât și vara. O casă bine izolată este eficientă din punct de vedere energetic și îți oferă un confort sporit. Dacă alegi să-ți izolezi locuința, și facturile vor fi mai mici, iar cheltuiala se va amortiza în câțiva ani. Izolarea nu se face neapărat la exterior, ea poate fi făcută și la interior, pe pereții exteriori. Așadar, în cazul în care stai la bloc la un etaj superior, nu trebuie ca izolarea să fie făcută la nivelul întregului imobil, poți să te ocupi doar de locuința ta.

Pentru izolarea locuinței este posibil să obții finanțare de la stat. Poți accesa fonduri pentru izolarea casei prin programul „Casa Verde”, de pildă, un program care îți permite de asemenea să obții fonduri și pentru alte proiecte ce reduc consumul de energie – instalarea de panouri fotovoltaice, de exemplu.

  • Știai că prin ferestre se pierde cea mai mare parte a căldurii? Iată ce ai de făcut pentru a reduce transferul termic la nivelul lor

O atenție sporită merită zona ferestrelor, prin care se pierde foarte multă căldură iarna. Dacă ai geamuri vechi și o tâmplărie la fel de bătrână, cel mai bine ar fi să schimbi toate ferestrele în unele tip „4 seasons” cu performanțe mari indiferent de anotimp. Ele te vor ajuta să ții departe căldura vara și frigul iarna. Este o investiție pe care merită să o faci în propriul tău confort, mai ales că ele te vor ajuta să faci economie la facturi pe tot timpul anului.  

Oricare dintre aceste trei lucrări te ajută să reduci facturile, iar dacă le pui pe toate în aplicare, facturile ți se vor părea infime.   

 

 

Sursa foto: Shutterstock

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns