Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > 3 trucuri pentru o casă mai elegantă, cu buget mic

3 trucuri pentru o casă mai elegantă, cu buget mic

Să ai o casă cu un aer elegant poate fi dificil, mai ales dacă ai la dispoziție un buget nu tocmai generos. Din fericire există moduri prin care poți obține acest efect, chiar dacă nu îți permiți acum să cheltuiești sume impresionante pe mobilă sau decorațiuni scumpe.

Designerii de interior au dezvăluit de-a lungul anilor câteva trucuri pe care le folosesc pentru a da caselor un aer luxuriant, fără ca proprietarii să fie nevoiți să dea spargere unei bănci. Tocmai despre aceste secrete vom vorbi în acest material. Iar vestea bună este că poți obține acest efect cu ajutorul unei culori noi sau a unor simple perne.

Iată, așadar, care sunt trei dintre trucurile folosite de designerii de interior pentru a da interioarele un aer mai elegant:

Culoarea este importantă

Alegerea culorii potrivite este, probabil, cea mai dificilă misiune atunci când decorezi sau redecorezi o cameră. Însă dacă alegi culoarea cu gândul de a da încăperii un aer mai elegant, atunci trebuie să afli că există tonuri care adaugă instant o doză de „glamor” casei tale.

Una dintre opțiuni ar fi alegerea unei culori dramatice și îndrăznețe – cum ar fi un ton de gri închis. La celălalt pol sunt tonurile calde, de multe ori subestimate. În această ultimă categorie intră bejurile și tonurile de crem. Apoi, pentru un aer cu adevărat special, poți alege auriul sau argintiul, însă în nuanțe discrete.

Un alt truc este să vopsești ușile în negru. Va crea automat un sentiment de lux, fără ca tu să dai gaură portofelului. Dacă mergi pe această variantă, trebuie să alegi și niște elemente de decor negre, pentru armonie.

O ultimă variantă ar fi un perete-accent, realizat cu ajutorul tapetului, pe care îl poți monta singură, pentru a economisi bani. Acesta poate fi montat chiar și peste vopseaua lavabilă, procesul fiind unul foarte simplu. Găsești pe xtdeco.ro toate instrucțiunile necesare pentru a face acest lucru.

Detaliile contează

Și nu vorbim aici doar despre accesorii și decorațiuni de lux, peste bugetul permis de un salariu mediu. Unul dintre aceste detalii sunt cornișele pentru tavan sau brâurile, care vor da un aer elegant încăperilor. Cele albe aplicate peste pereți de un gri închis vor arăta foarte bine.

Alăturarea cornișelor cu brâurile va da impresia de interioare finisate, în care atenția la detaliu a fost pusă pe primul loc. În plus, vor crea armonie.

Din fericire, costul cornișelor și brâurilor nu este unul mare, mai ales dacă alegi unele din plastic, care pot fi vopsite. În plus, există o mulțime de modele dintre care poți alege, iar aici găsești o mulțime de poze pentru inspirație.

Pernele sunt definiția confortului și eleganței

Pernele decorative au un dublu scop. Unu, dacă sunt alese corect, pot să dea un aer mai elegant încăperilor. Doi, oferă atât ție, cât și oaspeților tăi un plus de confort, mai ales dacă alegi unele mari, moi și pufoase. În plus, pernele mari inspiră lux și rafinament.

Știi și alte trucuri pentru o casă mai elegantă? Care sunt acestea?

Sursă foto: Milly Eaton/Pexels

Comments

comments

Lasă un răspuns