Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > 4 beneficii pe care le aduc animalele de companie

4 beneficii pe care le aduc animalele de companie

Iata cateva beneficii pe care le aduc animalele de companie. Lista este foarte serioasa si verificata asa ca nu-i exclus ca medicii sa-ti recomande sa-ti iei o pisica sau un catel daca esti foarte stresata.

Relaxarea

O pisica sau un caine te ajuta sa te relaxezi. Compania necuvantatoarelor elibereaza anumiti hormoni care ne fac sa ne simtim mai bine. Cel mai bine ne ajuta sa ne relaxam mangaierea unei pisici sau a unui caine, reactia corpului fiind de eliberare a endorfinelor. Castigul este mare si pentru om, si pentru animal.

Reducerea hipertensiunii arteriale

Animalele sunt folosite in scop terapeutic inclusiv in spitale. Adesea, pacientii refuza sa vorbeasca cu oamenii si se deschid in fata unui animal. Este verificat faptul ca un animal de companie care interactioneaza cu stapanul sau determina reducerea tensiunii arteriale a acestuia.

  • 5 apucaturi pisicesti

Induc o stare de bine

Ce poate sa fie mai placut decat sa te intorci acasa, iar micul tau prieten sa te intampine ca si cum ai fi un star rock. Afectiunea neconditionata pe care o arata animalele de companie induc o benefica stare de bine omului. In plus, animalul de companie determina cresterea cotei de incredre in propria ta persoana, te responsabilizeaza si uneori te mobilizeaza.

  • Pregateste cainele pentru vacanta de vara

Relatii mai bune

O relatie buna cu animalul tau poate insemna o relatie imbunatatita si cu oamenii. Unui animal nu ii pasa cu ce te imbraci si nu te judeca pentru gesturile tale. Atitudinea lor poztiva si pofta de joaca iti vor da energie si te vor face mai prietenosa si deschisa cu ceilalti. In plus catelul sau pisica vor fi mereu o sursa de zambete pentru tine, chiar si in cele mai tensionate momente.

Comments

comments

Lasă un răspuns