Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > 4 lucruri care vor face curățenia în casă o adevărată joacă de copii. Tu le folosești?

4 lucruri care vor face curățenia în casă o adevărată joacă de copii. Tu le folosești?

Când vine vorba despre curățenie, orice gospodină are secretele sale, însă este cert că nu poți să faci casa lună fără niște ajutoare de nădejde și care, pe deasupra, sunt și foarte rapide.

Nu mai este niciun secret că electrocasnicele au făcut curățenia și orice treabă casnică o adevărată plăcere și cu un efort infim. Chiar și așa, însă, curățenia în toată casa înseamnă adesea câteva ore petrecute printre substanțe de curățare, mopuri și alte astfel de lucruri. Ei bine, cu ajutorul unor electrocasnice moderne, ziua de curățenie se poate transforma cu ușurință într-o adevărată plăcere. Iată ce poți folosi pentru a curăța toată casa în timp record și fără să depui efort:

  • Aspiratorul care face casa lună fără niciun fel de ajutor din partea ta

Aspiratorul este o invenție suficient de utilă și în varianta clasică, însă acum ai la dispoziție o versiune și mai deșteaptă a lui, o variantă care face curat fără să fie nevoie deloc de ajutorul tău. Este vorba despre acest tip de aspirator, care merge de unul singur prin casă, aspiră tot praful și face curățenie lună, chiar și când tu nu ești în cameră.

Senzorii săi îl ajută să depisteze obiectele voluminoase, așa că atunci când ajunge în dreptul bibliotecii sau al canapelei, el își shimbă singur direcția. Nu va mai trebui să depui niciun pic de efort, ci doar să apeși un buton și să vezi cum el face curat. Pentru că este subțire, ajunge cu ușurință chiar și sub obiectele de mobilier – sub pat sau sub mesele joase, iar marginile camerei sunt curățate cu periile laterale.

  • Uită de lustruirea geamurilor și curăță-le rapid cu acest accesoriu

Ștergerea geamurilor este considerată una dintre cele mai neplăcute activități care ține de curățenie. Laborioasă și consumatoare de timp, ea este cu siguranță și absolut necesară într-o locuință cu adevărat curată. Poți să le ștergi cu o soluție clasică, șervete de hârtie și mult efort pentru a le lustrui, sau poți alege o variantă modernă, comodă și foarte rapdiă – un aspirator de geamuri cu abur. Cu el poți lustrui geamurile fără să te chinui așa cum o făceai în mod obișnuit.  

  • Renunță la mop în favoarea unei variante mai rapide și care curăță mai bine

Și mopul a devenit o variantă învechită, care presupune multă muncă din partea ta. În plus, de multe ori cu mopurile clasice nu faci decât să muți murdăria și bacteriile dintr-un loc în altul. Deși ele au devenit în ultimii ani tot mai practice și mai ușor de folosit, tot există o variantă mai simplă care le poate înlocui. Poți folosi în locul unui mop clasic, un aparat de curățat cu aburi, care nu doar ănlătură murdăria pe care o vezi, ci omoară și până la 99,9% din bacterii şi germeni. Este cea mai simplă și mai rapidă variantă pe care o poți folosi.

  • Adoptă o strategie nouă pentru a face dispărută chiuveta plină de vase

După ce gătești, spălatul unei chiuvete pline de vase este ultimul lucru pe care mai vrei să-l faci, nu-i așa? De ce să te chinui să speli un morman de vase și tăvi de dimensiuni mari când poți folosi o mașină de spălat vase? Este, de departe, un aparat electrocasnic în care merită pe deplin să investești. După o cină în familie, o vizită a prietenilor la masă sau o zi în care ai vrut să încerci o rețetă nouă, mai complicată, mașina de spălat vase este cu siguranță o achiziție pe care ar trebui să o iei în calcul, dacă îți dorești mereu o casă curată cu minimum de efort.

Care dintre aceste aparate ți se pare cel mai util?

 

 

Sursa foto: Shutterstock    

Comments

comments

Lasă un răspuns