Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > 4 schimbări ieftine și simple pentru a-ți transforma dormitorul într-o oază de serenitate

4 schimbări ieftine și simple pentru a-ți transforma dormitorul într-o oază de serenitate

Cu aceste schimbări ieftine poți avea un dormitor în care orice grijă se risipește și ai parte de liniștea de care ai atâta nevoie la finalul unei zile.

Dormitorul este încăperea destinată relaxării supreme. Este locul unde îți încarci bateriile pentru o nouă zi și locul unde te refugiezi la sfârșitul unei zile dificile. Poți transforma dormitorul într-o adevărată oază de serenitate, cu câteva modificări foarte ușor de pus în practică și deloc scumpe. Mai jos îți arătăm ce ai e făcut în acest sens:

  • Fă din patul tău cel mai îmbietor loc de odihnă din lume. E foarte ușor

Patul este piesa principală din dormitor și, atâta vreme cât ai un pat confortabil, parcă nici nu mai contează ce alte obiecte mai ai în dormitor. Nu trebuie să-ți schimbi patul ca să te bucuri de un somn mai bun, e de ajuns să întinzi pe el una dintre aceste lenjerii absolut fermecătoare. Materialul, modelul și culorile te vor face să adormi în fiecare seară cu zâmbetul pe buze și, în plus, este o investiție infimă, dar care va transforma felul în care arată dormitorul.

Nimic nu se compară cu senzația aceea de bine pe care o ai când tocmai ai schimbat lenjeria și te întinzi în pat, nu-i așa? De altfel, un sondaj în cadrul căruia participanții au răspuns la întrebarea ”ce te face să te simți bine?” a scos la iveală că două treimi dintre respondenți au pus în vârful listei cerșafurile curate. Trebuie să recunoaștem că această senzație este una dintre micile bucurii ale vieții.

  • O mică modificare poate schimba total calitatea somnului tău

O altă schimbare foarte simplă și ieftină este schimbarea draperiilor. Pentru un somn cu adevărat odihnitor, ar trebui să ai niște draperii care să împiedice lumina să intre în dormitorul tău în timpul nopții. Ideal ar fi să ai o perdea alba și o draperie groasă deasupra, pentru a avea parte de lumina naturală din plin ziua și de întuneric total noaptea.

Este foarte ușor să schimbi perdeaua și draperia, însă transformă aspectul întregii camere, nu crezi?

  • Înviorează dormitorul cu ajutorul unor plante

Plantele fac adevărate minuni pentru starea ta de spirit, dar și pentru sănătatea ta. Ele ajută la curățarea aerului din casa ta și înfrumusețează orice loc. O singură plantă este de ajuns pentru a face din dormitorul tău un loc în care domnește liniștea. Este suficient să amplasezi aici o singură plantă, pentru a simți diferența.

Poți alege orice plantă dorești, însă trebuie să știi că pentru dormitor sunt recomandate iasomia, lavanda, limba soacrei, aloe vera, gardenia, planta paianjen, valeriana, iedera englezească, spathiphyllum, palmierul de tip bambus, gerbera. Ele purifică aerul și aduc un plus de farmec oricărui spațiu.

  • Mută locul unor obiecte de mobilier

Nu trebuie neapărat să faci noi achiziții, poți să te rezumi la mutarea obiectelor de mobilier din încăpere. Va da senzația de împrospătare și, în plus, s-ar putea să găsești un loc mai bun pentru anumite lucruri. Dacă vrei să te ghidezi după principiile Feng Shui, trebuie să știi că cea mai potrivită poziționare este pe peretele care are cele mai mari dimensiuni. Nu amplasa patul la fereastră și nici cu fața spre ușă.

În cazul în care ai în dormitor obiecte de mobilier pe care nu le folosești, este cazul să le muți din această încăpere. Dormitorul trebuie să fie aerisit, curat și fără lucruri inutile, așa încât să te relaxeze ori de câte ori intri aici.

Ce părere ai despre aceste modificări? Pe care ai de gând să o pui în aplicare prima dată?

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Comments

comments

Lasă un răspuns