Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > 4 trucuri pentru a avea o casă sclipitoare când ai animale de companie. E foarte ușor!

4 trucuri pentru a avea o casă sclipitoare când ai animale de companie. E foarte ușor!

Animalele de companie ne fură zâmbete în fiecare zi cu năzdrăvăniile lor. Chiar dacă presupun și o grijă în plus când vine vorba despre igienă, cu câteva trucuri poți să ai parte de o casă sclipitoare.

Numeroase studii au demonstrat că animalele de companie ne fac mai fericiți și mai sănătoși. Nu e de mirare că oamenii de știință au ajuns la concluzia asta dacă ne gândim la cât de simpatici sunt cățeii, pisicile și orice alte animăluțe de companie. Trebuie, însă, să recunoaștem că un mic patruped în casă se traduce și printr-un plus de atenție pentru curățenia din spațiul de locuit. Dacă ții cont de trucurile de mai jos, devine floare la ureche:

  • Asigură-te că ai un patruped perfect sănătos și curat. Iată cum poți face asta

Ca să ai o casă curată trebuie să ai un animal de companie curat și sănătos. În afară de vizitele periodice la medicul veterinar, te poți asigura că ai mereu în casă o astfel de pipetă Frontline cu ajutorul căreia ai garanția că prietenul tău blănos nu este deranjat de niciun „musafir nepoftit“. Dacă vrei o casă curată, blănița animalului este prima pe care trebuie să o cureți, iar în prezent pipeta de care îți vorbeam mai sus este cea mai sigură metodă prin care poți face asta.

Nu uita că eforturile tale de a face curățenie în casă devin zadarnice dacă nu te ocupi în primul rând de animalul tău de companie.

  • Obiceiurile de la care nu trebuie să te abați niciodată

Odată ce ai un animal de casă trebuie să-ți formezi noi obiceiuri. În afară de cele care țin de hrănirea și plimbarea lui, este imperativ să îți faci noi obiceiuri și în ceea ce privește igiena. Curăță-l ori de câte ori își face nevoile și de fiecare dată când iese afară din casă – e suficient să-l ștergi cu un șervețel umed sau să-i speli lăbuțele cu dușul.

Nu lăsa niciodată vase în chiuvetă sau pe aragaz în cazul în care ai pisică și îi dai voie în bucătărie. Pisicile sunt foarte curioase și vor sări foarte ușor pe blat pentru a „inspecta“ tot. Locul în care doarme de obicei trebuie scuturat și aspirat zilnic, pentru că adună mult păr.

  • Spală obiectele pe care le folosește animalul tău de companie

Bolurile din care mănâncă animalul tău de companie ar trebui spălate cât mai des, iar periodic ar trebui să te ocupi și de coșul în care doarme, pentru a-l igieniza foarte bine. Dacă ai o pisică, litiera trebuie spălată o dată la 1-2 săptămâni, chiar dacă ai un nisip care absoarbe foarte bine mirosurile și cureți ușor zonele murdare, tot e nevoie să o speli bine cu apă și săpun din când în când – la fel și lopățica pe care o folosești pentru ea.

Cu siguranță animalul tău de companie are un loc preferat în casă, așa că ar trebui să-ți faci un obicei din a-l curăța zilnic.

  • Echipează-ți casa cu electrocasnice special concepute pentru o locuință în care există un animal de companie

Tot mai multe persoane au animale de companie, iar producătorii de electrocasnice și-au dat seama că asta înseamnă o nouă nevoie care trebuie satisfăcută. Așadar, data viitoare când te uiți după un aspirator sau o mașină de spălat urmărește dacă au opțiune pentru îndepărtatea părului de animale.

Bucuria lor când te întâmpină la ușă, ochii veseli care te privesc dis de dimineață și giumbușlucurile lor amuzante sunt doar câteva dintre motivele pentru care viața cu un animal de companie este pur și simplu mai frumoasă și mai relaxată.

Tu ai un animal de companie? Cum îți menții casa curată?

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Comments

comments

Lasă un răspuns