Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > 5 beneficii incontestabile ale bucătăriilor cu insulă, pe care orice femeie practică le va aprecia

5 beneficii incontestabile ale bucătăriilor cu insulă, pe care orice femeie practică le va aprecia

Femeile ocupate nu au mult timp la dispoziție, așa că este important că bucătăria din locuință să poată fi transformată cu ușurință într-un spațiu multifuncțional, practic și ergonomic.

Când te gândești la modalitățile în care utilizezi bucătăria, îți dai seama că aceasta nu mai este de mult timp doar un spațiu destinat preparării meselor. Această încăpere este în permanență circulată, fie că gătești, iei masa, îți bei cafeaua sau te retragi pentru a lucra sau a lua o scurtă pauză. De aceea, este important ca bucătăriile moderne să încorporeze toate elementele necesare pentru a se plia pe toate aceste activități. Aici intervine marele avantaj al bucătăriilor cu insulă, care îmbină funcționalitatea unui living cu cea a unei bucătării complet dotate și utilate. Iată ce alte beneficii îți mai oferă acest mod de amenajare:

  1. Insula de bucătărie da un aer luxos oricărei locuințe

O bucătărie modernă trebuie să fie spațioasă, luminoasă, practică și să îți pună la dispoziție spații generoase pentru prepararea alimentelor sau pentru depozitare. Pare greu să obții aceste lucruri fără să sacrifici eleganța și aerul luxos al bucătăriei tale. Însă, este suficient să te uiți printre aceste imagini cu mobilier pentru bucatarie, pentru a te convinge că poți îmbina perfect funcționalitatea și eleganța, fără să faci niciun compromis. După cum observi, acestea sunt proiectate personalizate, astfel încât să pună în valoare perfect spațiul și să creeze o atmosferă plină de lux și sofisticare în casa ta. Nouă ne-a plăcut în special modelul cu numărul 4, pe care sigur l-ai remarcat și tu, al cărui design dă impresia unui spațiu aerisit și inundat de lumină.

  1. O insulă adaugă spațiu în plus pentru depozitare

Una dintre principalele probleme ale bucătăriilor moderne este că niciodată nu ai suficient spațiu pentru a-ți păstra în ordine vesela, tacâmurile și ustensilele de gătit și să ai loc pentru toate aparatele electrocasnice. O insulă în centrul bucătăriei tale înseamnă un rând în plus de sertare, dulapuri și rafturi, în care poți depozita lucrurile pe care nu le folosești atât de des și pe care să le menții astfel mereu ordonate. Astfel, vei avea spațiu și pentru aparatele mai voluminoase, precum storcătorul de fructe, blenderul, mixerul sau prăjitorul de pâine.

  1. Insula de bucătărie este alegerea ideală pentru familiile cu copii

Cei mici vor mereu să fie în preajma ta, indiferent că se joacă sau își fac temele. Insula de bucătărie le asigură copiilor un spatiu generos în care să își întindă jucăriile sau să își pregătească temele pentru școală sub supravegherea ta și să simtă că se află în centrul atenției. Pentru mamele ocupate, este o soluție care le permite să petreacă mai mult timp cu cei mici și să prepare masa sau să lucreze de acasă fără efort.

  1. Vei avea o alternativă la masa din living

Câteva scaune plasate în jurul insulei și ai obținut un loc informal pentru a-ți invita prietenii la o cafea sau pentru a lua masa alături de cei dragi. De multe ori, îți este mai simplu să aranjezi masa direct în bucătărie și să nu mai faci zeci de drumuri pentru a căra mâncarea, vesela, oliviera în living. Iar dacă optezi pentru o insulă mobilă, vei avea o bucătărie versatilă, ușor de transformat în câteva secunde pentru a se plia perfect pe nevoile tale.

  1. Ai mai mult spațiu de lucru la dispoziție

Prima regulă de care țin cont toți designerii de interior atunci când amenajează o bucătărie este cea a triunghiului funcțional. Această regulă presupune că frigiderul, chiuveta și aragazul trebuie să fie așezate în colțurile unui triunghi imaginar trasat în bucătăie, pentru a maximiza funcționalitatea încăperii și a asigura libertate și rapiditate de mișcare atunci când gătești. Unele insule de bucătărie pot incorpora chiuvete sau aragazuri, astfel încât să fie floare la ureche să creezi acest triunghi, indiferent de spațiul pe care îl ai la dispoziție.

Tu cum ai amenaja o bucătărie cu insulă? Care dintre aceste beneficii ți se pare cel mai convingător?

 

Sursă foto: Shutterstock, Copyright: Monkey Business Images

Comments

comments

Lasă un răspuns