Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > 5 idei de amenajare a casei în stilul rustic

5 idei de amenajare a casei în stilul rustic

amenajare stil rustic

Când te gândeşti la casa bunicilor de la ţară cu siguranţă îţi aduci aminte de lambriul din lemn, de covoarele ţesute, de vasele din lut şi de mirosul de pâine caldă. Acum, te poţi bucura de acea atmosferă şi în propria casă, dacă o amenajezi într-un stil rustic. Dacă îţi place să vizitezi târguri tradiţionale şi te atrage natura, cu siguranţă design-ul rustic se va potrivi perfect în locuinţa ta, mai ales dacă vei alege elementele de decor potrivite. Pentru început, îţi venim în ajutor cu câteva sfaturi de amenajare!

Alege un mobilier din lemn masiv

În general, lemnul este materialul de bază într-un design rustic, aşa că poţi include acest material în amenajarea locuinţei tale, apelând la diverse trucuri. Spre exemplu, poţi să acoperi pereţii cu lambriuri de lemn, aşa cum sunt amenajate cabanele de munte, sau poţi să alegi un parchet din lemn de calitate pentru pardoseală. În ceea ce priveşte mobilierul rustic, acesta este de obicei realizat din lemn şi are un aspect brut, nefinisat, iar din această gamă fac parte de obicei vitrinele, bufetul, scaunele şi mesele de dining.  

Accesorii cu aspect vintage

Poţi alege pentru baie şi bucătărie robineţi de culoare aurie sau arămie, care să aibă un aspect vintage. De asemenea, pentru living poţi alege o vază din ceramică veche, sau din sticlă transparentă pentru flori de câmp, iar pentru dormitor poţi căuta coşuri de răchită sau o ladă de zestre pentru depozitarea hainelor. De asemenea, poţi folosi lădiţe din lemn în loc de rafturi sau scaune, sau butuci lăcuiţi, care vor oferi un aer tradiţional locuinţei tale.

Cuverturi şi covoare din lână şi in

Decorul rustic se caracterizează de obicei prin căldură şi simplitate, aşa că îţi recomandăm să alegi pentru locuinţa ta cuverturi, perdele şi pernuţe din lână, bumbac sau in. Nu uita de covoraşe, care au de asemenea un farmec aparte, fiind extrem de călduroase, mai ales în timpul sezonului rece. Acum poţi să găseşti foarte uşor un covor în stil rustic chiar în gama de covoare de calitate de la Decorino.

Culori naturale

Într-un design rustic, trebuie să integrezi o schemă de culori bazată pe tonuri naturale şi nuanţe de maro, crem, kaki, verde şi grena. Dacă vei opta pentru lambriuri sau mobilier din lemn masiv, îţi va fi foarte uşor să te  încadrezi în schema de culori naturale, însă poţi să creezi mici contraste alegând accesorii viu colorate, în nuanţe de roşu sau verde. De asemenea, poţi opta pentru materiale înflorate sau brodate, din bumbac sau in, sau pentru vase din lut, pictate multicolor.

Decorează casa cu elemente din natură

O casă amenajată în stil rustic poate fi decorată foarte uşor cu flori sau frunze ascute, aşezate în vaze, cu aranjamente realizate din conuri de brad sau cu paie uscate şi coşuri de răchită. În funcţie de sezon, poţi schimba elementele decorative, astfel încât să fii în ton cu perioada anului. Spre exemplu, toamna poţi aduce în casă câţiva dovleci coloraţi, iarna poţi acoperi scaunele cu blănuri, iar primăvara poţi înfrumuseţa atmosfera cu buchete de lalele sau zambile.

Aşadar, o casă amenajată în stil rustic are nevoie de elemente naturale, de nuanţe de maro şi crem, de un mobilier din lemn şi de accesorii cu un farmec aparte, care să creeze o atmosferă călduroasă.

 

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: Unsplash

Comments

comments

Lasă un răspuns