Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > 5 idei despre cum să alegi canapeaua într-un living scandinav

5 idei despre cum să alegi canapeaua într-un living scandinav

canapea living scandinav

Stilul scandinav este în tendințe de câțiva ani buni și se menține în ceea ce privește decorul caselor moderne. Casele scandinave dispun de o schemă cromatică minunată, cu accent pe simplitate, sunt centrate pe funcționalitate, linii curate, măiestria materialelor și eleganță. Folosirea luminii este considerată a fi extrem de importantă, iar multe astfel de locuințe se remarcă prin tonuri neutre și un număr redus de decorațiuni.  

Dacă vrei să îți mobilezi astfel casa și ai ajuns la capitolul living, consultă gama de canapele Praktiker și ține cont de câteva repere:

  1. Alege un design simplu

O semnătură a designului scandinav: mobilier cu linii simple. Canapelele elegante domină stilul scandinav, cu liniile lor drepte, cu cât mai puține cusături, ornamente și îmbinări de materiale. Designul unei canapele scandinave este geometric, se încadrează în liniile drepte ale livingului și se remarcă prin comoditate.  

Pentru că funcționalitatea este unul dintre principiile scandinave, el se regăsește și în cazul unei canapele.

2. Optează pentru un ton neutru

Canapele scandinave sunt, de cele mai multe ori, în culori pastelate sau nuanțe de gri. De la gri deschis la cenușiu, la bej stins și roz pal ori albastru seren, alege o culoare delicată, care să completeze schema cromatică a stilului scandinav.

O canapea gri va merge aproape în orice schemă cromatică, domolind atmosfera într-una de relaxare și calm. O canapea roz va oferi un aer feminin și blând încăperii iar una bej va completa nuanțele pământii ale unei camere în care să se simtă bine întreaga familie.

Există și posibilitatea ca piesa de rezistență și accentul camerei să fie chiar canapeaua și, în acest caz, poți opta pentru una într-o culoare mai îndrăzneață: bleumarin sau galben ar putea fi integrate cu ușurință în fundalul neutru al unui living scandinav, atâta timp cât își păstrează liniile simple ale designului.

3. Decide dacă va fi fixă sau extensibilă

Chiar și canapele scandinave pot fi extensibile, mai ales că marele lor merit este funcționalitatea. Dacă numărul membrilor familiei, obiceiurile casei sau vizitele musafirilor determină necesitatea unui loc suplimentar de dormit, atunci asigură-te nu doar că aceasta va fi extensibilă, dar că va fi și comodă pentru dormit.  

Alege o saltea confortabilă, suficient de moale pentru o ședere de zi, dar și îndeajuns de tare pentru a susține spatele, pe timpul nopții.  

4. Umple canapeaua cu perne

Simplitatea canapelei este, de cele mai multe ori, compensată de abundența pernelor decorative. Cu ilustrații scandinave drăgălașe sau cu mesaje monocrome în non-culori, ele oferă dinamica ce lipește designului minimalist și personalizează spațiul în funcție de preferințele tale.

Nu-ți fie teamă să combini mai multe stiluri de perne, atâta timp cât păstrezi o linie cromatică dominantă. Pernele vor arăta splendid în fotografii și vor mări gradul de confort al canapelei.

5. Găsește-i locul potrivit în living

Ori de câte ori aranjezi mobilierul, trebuie să te gândești la echilibru.

Atunci când majoritatea obiectelor dintr-o cameră sunt pe o singură latură a livingului, întregul spațiu pare dezechilibrat. Canapelele sunt, de obicei, masive și ocupă proporțional o mare parte a încăperii, iar asta se remarcă la nivel vizual, așa că au nevoie de restul decorațiunilor așezate vis-a-vis, pentru a echilibra camera: bibliotecă, o măsuță de cafea, televizorul sau fotoliile. Alege concomitent și mobila, pentru a te asigura că, vizual, este un ansamblu armonios.

Canapele sunt mari, deci amplasarea lor poate avea un impact mare asupra traficului din cameră. Ai grijă să nu existe pericole, din cauza spațiului îngust între canapea și celelalte elemente. Realizează un culoar suficient de larg pentru a trece dintr-o parte a camerei în cealaltă.

Există o tendință comună de a împinge canapelele de perete. În unele camere acest lucru este necesar, din cauza restricțiilor de dimensiune. Totuși, în majoritatea cazurilor, există loc pentru a trage canapeaua departe de perete. Este uimitor ce diferență poate face acest aspect.

Iată sfaturile noastre pentru alegerea unei canapele în stil scandinav. Din fericire, vei găsi cu ușurință acest model, așa că gândește-te în continuare la moduri de personalizare și la locul perfect unde va fi amplasată.

 

Sursa foto: Unsplash

Comments

comments

One thought on “5 idei despre cum să alegi canapeaua într-un living scandinav

  1. Iubesc acest stil. Este foarte elegant si te trimite cu gandul la o adevarata poveste. O sa imi cumpar si eu o asemenea mobila pentru living.

Lasă un răspuns