Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > 5 întrebuințări ale aspiratorului la care nu te-ai fi gândit. Îți vor face viața mai ușoară!

5 întrebuințări ale aspiratorului la care nu te-ai fi gândit. Îți vor face viața mai ușoară!

Aspiratorul este unul dintre aliații noștri când vine vorba despre curățenie. Ne este foarte greu să ne imaginăm cum ar fi viața noastră fără el și cât timp ne-ar lua să facem curățenie. Este printre cele mai utilizate electrocasnice din casă, te ajută să faci curat repede și fără efort, dar mai are și alte întrebuințări la care nu te-ai gândit până acum.

Indiferent ce tip de aspirator ai în casă, cert este că pentru a te bucura cu adevărat de ajutorul pe care ți-l poate oferi ai nevoie de unul de calitate superioară. Nu-i deloc greu să-l găsești. Un astfel de aspirator, de pildă, te poate ține o viață întreagă, iar puterea mare de aspirare îți garantează că poți să faci casa lună în scurt timp, fără să trebuiască să treci de mai multe ori cu aspiratorul pe aceeași suprafață.

Probabil știi deja că poți să folosești aspiratorul pentru a curăța podeaua și covoarele, dar știai că îl mai poți utiliza și în alte moduri? Iată cum:

  • Folosește-l pe post de odorizant

Cu ajutorul aspiratorului poți să-ți parfumezi întreaga casă, să scapi de mirosurile neplăcute într-un mod economic și fără să folosești spray-uri cu o mulțime de substanțe nocive. Nu trebuie decât să cumperi un ulei esențial al cărui miros îți place ție în mod special – lavandă, grepfrut, mentă. Îmbibă o dischetă demachiantă cu ulei (trebuie să fie doar puțin umedă) pune-o în sacul aspiratorului sau în recipientul pentru colectarea prafului și apoi folosește-l așa cum faci de obicei. Vei observa că mirosul de la uleiul esențial folosit se va împrăștia în toata casa.

  • Curăță și împrospătează salteaua și canapeua

Salteaua este un loc in care se ascund o mulțime de alergeni, iar pentru a îi elimina nu poți folosi lichide, deoarece ele intră în toate straturile saltelei și duc la deteriorarea ei. Pentru a o curăța ar trebui să o aspiri bine o dată pe lună. Pentru a împrospăta salteaua sau canapeaua și pentru a elimina eventuale mirosuri neplăcute, împrăștie bicarbonat de sodiu pe toată suprafața, lasă-l să-și facă efectul timp de 15-30 de minute și apoi aspiră bine toată salteaua. În clipul de mai jos vei vedea exact cum trebuie să procedezi:

  • Redă aspectul covoarelor în zonele unde au fost amplasate obiecte de mobilier

Unele obiecte de mobilier grele lasă urme inestetice pe covor, formate în urma presiunii. Cu ajutorul unui aspirator poți rezolva repede această problemă. Pune cuburi de gheață pe porțiunile unde au apărut urmele, lasă gheața să se topească și să înmoaie fibrele. Aspiră bine zonele cât încă sunt umede. Covorul va arăta ca nou din nou cu un minim de efort.

  • Găsește repede lucruri pierdute prin casă

Ai pierdut un obiect mic prin casă (un cercel, o za de la un lanț sau un opritor de la cercel) și nu reușești să-l zărești printre firele de la covor? Cu ajutorul aspiratorului îl poți găsi repede. Tot ce trebuie să faci este să acoperi capătul aspiratorului cu o bucățică de material textil, sa o fixezi cu ajutorul unui elastic si sa aspiri podeaua ca de obicei. Minusculul obiect pe care l-ai pierdut se va opri pe pânză, iar tu nu trebuie să depui prea mult efort pentru a-l găsi.

  • Poți liniști bebelușul cu ajutorul lui

Sunetul aspiratorului are un efect liniștitor pentru bebeluși. Este un truc pe care mămicile îl pot folosi pentru a calma un bebeluș care nu se mai oprește din plâns. Atât sunetul aspiratorului, cât și cel al foenului. Când bebelușii au colici, suntele acestor aparate pe care fiecare dintre noi le are în casă pot fi de mare ajutor pentru a-i liniști. Există unele aparate special gândite pentru asta, care scot „zgomot alb“ („white noise“), însă tu poți folosi cu încredere și aspiratorul.

Știai de aceste întrebuințări ale aspiratorului? Le-ai pus vreodată în aplicare până acum?

 

Sursa foto: Shutterstock  

Comments

comments

Lasă un răspuns