Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > 5 moduri simple prin care-ți sporești siguranța casei

5 moduri simple prin care-ți sporești siguranța casei

siguranta casa

Suntem departe de a trăi într-o lume perfectă, așa că securizarea locuinței rămâne un demers pe care trebuie să-l îndeplinești prioritar, cu maximă seriozitate. Chiar dacă locuiești într-un cartier liniștit sau într-un oraș cu o rată scăzută a criminalității, nu strică, niciodată, să îți iei un minim de măsuri de precauție, dacă nu vrei ca locuința ta sa devină o țintă pentru răufăcători.

Atât polițiștii, cât și specialiștii în domeniul siguranței au mai multe recomandări pentru proprietarii de locuințe, dintre care îți prezentăm unele ușor de pus în practică. 

Construiește un gard în jurul proprietății

Primul pas pe care trebuie să îl faci pentru a-ți securiza locuința este să-ți împrejmuiești proprietatea, iar pentru asta e nevoie să construiești un gard. Acesta are un dublu rol, respectiv acela de a delimita spațiul curții, dar și acela de a te proteja de intruși, dându-le acestora de înțeles că este vorba de o proprietate pe care nu au ce căuta.  

Pentru asta ai la dispoziție o multitudine de variante pentru gard, una dintre cele mai simple soluții fiind panourile de gard zincat 1700×2000, ideale atât pentru împrejmuirea proprietății, cât și pentru delimitarea unor spații în interiorul curții.

Instalează un sistem de alarmă

Presupunând că gardul nu a fost de ajuns pentru a ține la distanță un intrus care a intrat pe proprietate cu intenția de a-ți pătrunde în locuință, este binevenit și un sistem de alarmă pe care să-l activezi când pleci de acasă. Cele mai moderne sunt sistemele smart, care îți permit să-ți supraveghezi casa de la distanță prin intermediul telefonului sau al laptopului. Reține, însă, că si un sistem de alarmă mai puțin sofisticat își va face treaba și va ține răufăcătorii la distanță.  

Montează camere de supraveghere

Nu este neapărat ca intrușii să pătrundă în casă, fiindcă unii se pot mulțumi și cu bunuri găsite în curte, prin magazie sau în garaj. Și, pentru că este dificil să îți supraveghezi singură curtea, 24 de ore din 24, un sistem de monitorizare video o poate face, foarte eficient, în locul tău. Acesta poate fi cu una sau mai multe camere de supraveghere, care trebuie amplasate în puncte cu maximă acoperire a spațiului pe care dorești să îl monitorizeze. De asemenea, este indicat ca aceste camere să fie amplasate în locuri vizibile, pentru că și simpla lor vedere îi va descuraja pe răufăcători. 

Instalează un sistem de iluminare cu senzori

Sistemele de iluminare cu senzori de mișcare constituie o altă soluție eficientă împotriva intrușilor, având și avantajul că sunt mai economice decât sistemele de iluminat clasice. Chiar dacă un răufăcător ar fi tentat să-ți facă o vizită nocturnă, furișându-se prin zonele mai întunecate ale curții, își va schimba imediat planurile când se va trezi „în lumina reflectoarelor”, „trezite“ de senzorii care vor detecta mișcare. În acest mod, proprietarul aflat în casă este avertizat că se întâmplă ceva în curte, iar primul gând al intrusului va fi să se facă nevăzut rapid.

Alege uși și ferestre antiefracție

Majoritatea răufăcătorilor pătrund în locuințe prin forțarea ușilor sau a geamurilor, așa că acestea trebuie să fie dotate cu mai multe elemente de siguranță. Cele mai vulnerabile sunt ușile și ferestrele din lemn, așa că îți recomandăm aceste variante dacă ai o curte este foarte bine securizată, iar intrușii au puține șanse să ajungă la casă. În schimb, ușile din aluminiu sunt mult mai eficiente împotriva efracției având mai multe de elemente de siguranță. Și pentru ferestre există o serie de materiale rezistente, precum și varianta mai ieftină a montării unor bare de siguranță.

 

Indiferent pentru care dintre metode optezi, nu ignora măsurile elementare de prevenție: încuie ușa ori de câte ori pleci de acasă și asigură-te că nu ai lăsat ferestrele deschise.

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: Pixabay

Comments

comments

One thought on “5 moduri simple prin care-ți sporești siguranța casei

  1. Da, si eu sunt pentru camerele de supraveghere. Eu am montata doar una cu punct de inregistrare foto-video-audio catre intrarea principala, dar pe viitor cred ca vom monta una in fiecare camera.

Lasă un răspuns