Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > 5 pasi pentru dresarea cainilor

5 pasi pentru dresarea cainilor

Sezi!

Este cea mai simpla si mai utila comanda. E bine ca la inceput cand ii ceri asta sa tii in mana ceva – o mancare, o jucarie, care lui ii place foarte mult. Instinctiv, se va aseza, asteptand sa o primeasca.

Ca sa ai rezultate si cainele tau invete comanda, repeta jocul in fiecare zi, dar nu mai mult de 5-10 minute, pentru ca altfel se va plictisi si nu va mai avea rabdare sa te asculte.

Nu!

E important sa-ti obisnuiesti cainele sa refuze mancarea pe care i-o da altcineva. Pentru a-l invata sa primeasca hrana numai de la tine, roaga un prietem sa te ajute. El trebuie sa-i ofere cainelui tau ceva ce ii place foarte mult, dar cand el va incerca sa ia mancarea, tu trebuie sa intervii, scurt si raspicat: „Nu!”.

La inceput va fi mai greu, deoarece tentatia este foarte mare pentru el, dar cu timpul trebuie sa se obisnuiasca. Mai bine si mai usor este sa-l inveti sa manance numai de la tine inca de cand e mic. Daca are deja o personalitate formata, te vei chinui mai mult sa-l inveti ceva.

Culcat!

Nu trebuie sa incepi lucrul la aceasta comanda decat dupa ce l-ai invatat sa se aseze la comanda ta. Apoi, asezata in fata lui, lasi spre podea mana in care tii o bucatica de carne sau o jucarie de-a lui, astfel incat el sa se indinda dupa mana ta. Exercitiul trebuie repetat, cu tot cu comanda vocala.

Aici!

Retrage-te cu cainele tau intr-un loc mai ferit, fie in casa, fie intr-un parc, undeva unde sa nu-i fie distrasa atentia. Lasa-l sa se plimbe, sa miroasa, sa cerceteze, dupa care cheama-l la tine. Daca nu vine de prima data, du-te dupa el. Continua sa-l strigi din nou, mai ferm. In momentul in care va veni, sa il dragalesti si sa ii spui „bravo”, eventual sa-i dai si o mica recompensa. Repeta exercitul in fiecare zi, pana cand il invata.

La pas!

Atunci cand te plimbi, se poate ca animalutul tau sa te traga in cu totul alta parte, astfel ca ajungi sa nu mai stii cine pe cine plimba. Ca sa-l dezveti, trebuie ca atunci cand incepe sa traga sa schimbi brusc directia sau sa tragi puternic de lesa, comandandu-i ferm „la pas!”.

Comments

comments

Lasă un răspuns