Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > 5 trucuri de curățenie care nu funcționează

5 trucuri de curățenie care nu funcționează

trucuri de curatenie

Cu toatele vrem să facem curățenia mai simplă și mai rapidă, motiv pentru care folosim orice truc pe care îl găsim pe internet și care promite să ne salveze viața. Totuși, multe dintre ele de fapt nu funcționează, iar în acest articol ți le vom prezenta pe cele mai des întâlnite.

Dezinfectarea buretelui de vase în cuptorul cu microunde

Trucul se bazează pe faptul că o căldură ridicată poate ucide unele bacterii. Totuși, e nevoie să îl lași foarte mult timp în microunde pentru ca bacteriile din interiorul său să fie distruse, iar asta ar duce la arderea sa. Cu alte cuvinte, vei scăpa doar de bacteriile de la suprafață – aproximativ 40% din ele.

Folosește fixativ pentru a scoate petele de cerneală

Acest truc funcționa în trecut, însă rețetele fixativelor s-au schimbat între timp. Acum, acestea conțin mai puțin alcool (care curăța cerneala) și mai multe produse emoliente.

Acoperă plita cu ceară pentru mașină pentru o curățare ușoară

Grăsimea și resturile de mâncare pot fi greu de îndepărtat de pe plită. Ceara de mașină ar putea face curățarea să fie mai ușoară, însă nu îți recomandăm să încerci acest truc, pentru că poate provoca un incendiu.

Apa fierbinte ucide bacteriile

Apa fierbinte poate într-adevăr să ucidă bacteriile, însă trebuie să fie foarte fierbinte (100 grade Celsius), iar suprafața contaminată să fie expusă timp de câteva minute. Alege mai bine un dezinfectant precum înălbitorul cu clor sau uleiul de pin.

Mai mult detergent curăță mai bine

Mai mult nu este întotdeauna mai bine când vine vorba de curățarea rufelor sau a pardoselilor murdare. Adăugarea detergenților suplimentari face mai dificilă spălarea și îndepărtarea tuturor reziduurilor lipicioase.

 

Citește și: Cum poți utiliza bicarbonatul de sodiu în gospodărie

 

Sursă foto: Pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns