Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > 5 trucuri pentru un decor inteligent într-o bucătărie mică. Mai simplu nu se poate

5 trucuri pentru un decor inteligent într-o bucătărie mică. Mai simplu nu se poate

Nu trebuie să ai o casă mare ca să te bucuri de lucruri simple precum gătitul pentru cei dragi sau mesele în familie, iar aceste trucuri te vor ajuta să ai loc să faci tot ce-ți dorești în bucătărie.

Bucătăria, această încăpere în care bunica făcea magii cu câteva ingrediente, iar mama ne aduna pe toți în jurul mesei, este una dintre cele mai speciale camere din casa ta. Chiar dacă nu este spațioasă, ea rămâne un loc în care se simte cel mai bine căldura unui cămin. Iată cum poți să profiți la maximum de fiecare centimetru pătrat din bucătărie:

  • Spații de depozitare în cele mai neașteptate locuri

Ne-am obișnuit cu mobila de bucătărie clasică, dulapuri tradiționale și spații de depozitare în limitele oferite de mobila cumpărată. Ei bine, poți amplasa dulapuri oriunde, inclusiv în colțuri, de cele mai multe ori ignorate. Privește printre aceste produse foarte utile pentru a vedea dulapuri pentru colțuri, perfecte pentru a depozita o mulțime de lucruri. În plus, le poți cumpăra separat și au prețuri foarte prietenoase, așa că nu trebuie să faci economii pentru a le achiziționa.

După cum vezi, tot acolo găsești și corpuri verticale, înalte și înguste, care vor ocupa puțin spațiu, dar care îți vor permite să depozitezi toate lucrurile utile într-o bucătărie.

  • Mai mult spațiu de lucru pe blat cu un truc simplu

Mută picurătorul pentru vase în dulapul de deasupra chiuvetei și alege o chiuvetă rotundă, fără spațiu pentru vase. Dă un aspect mai ordonat camerei, pentru că nu vor fi vizibile teancurile de vase lăsate la scurs și te ajute să economisești spațiu.

În plus, e și mai ușor de curățat – doar scoți tava, o ștergi cu o lavetă și o pui la loc. Și efortul tău este mai mic, pentru că nu mai trebuie să mai muți farfuriile folosite în mod curent din picurător, în dulap, le pui acolo imediat ce le-ai spălat.

  • Loc la masă pentru toata lumea fără să irosești spațiu

Una dintre plăcerile oricărei femei este să-și vadă familia în jurul mesei povestind despre cum le-a mers ziua și bucurându-se de bucatele pregătite cu drag. Chiar și o bucătărie mică îți poate oferi această plăcere, dacă alegi în loc de o masă cu scaune, un colțar. Nu uita că există și colțare cu spații de depozitare în banchetă. Le poți folosi pentru a depozita o mulțime de lucruri și îți vor fi de un real folos.

O altă idee este montarea unei mese rabatabile. Când stați la masă o ridici, iar cât pregătești mâncarea o strângi, pentru a avea spațiul necesar.

  • Designul scaunelor pliante devine tot mai atrăgător și ar trebui să profiți din plin de ele

Dacă evitai până acum scaunele pliante din cauza designului lor mai puțin atractiv, chair dacă sunt foarte utile, acum nu mai ai niciun motiv să o faci, pentru că modelele moderne sunt cu adevărat fermecătoare. Nu sunt utile doar pentru uzul curent, ci și pentru momentele în care ai musafiri la masă. Se depozitează ușor, sunt comode și foarte practice.

  • Bară pentru accesorii de bucătărie, utilă pentru căni și tacâmuri

Montează de-a lungul mobilei o bară pentru accesorii de bucătărie – vei găsi de diverse mărimi în magazinele de mobilă și bricolaj. Amplasează pe ea cârlige și pune-ți toate cănile acolo. Poți, de asemenea, să agați de bara respectivă un suport de tacâmuri, așa încât să nu mai ocupe loc în sertare. O idee interesante este să agăți acolo și un vas cu flori, va înfrumuseța bucătăria.

Care dintre aceste idei ți se pare cea mai utilă?     

 

 

Sursa foto: Shutterstock

 

Comments

comments

Lasă un răspuns