Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > 7 detalii foarte personale pe care locuința ta le dezvăluie despre tine

7 detalii foarte personale pe care locuința ta le dezvăluie despre tine

De la vârstă, până la cât de activă ești, ce fel de familie ai și cât ești de mulțumită de jobul tău – toate acestea nu mai sunt un secret când intri în casă și observi lucrurile care te dau de gol.

Lucrurile care ne înconjoară nu sunt deloc alese la întâmplare. În spatele fiecărei alegeri pe care o facem, indiferent că vorbim despre stilul în care ne amenajăm locuința, ce obiecte din casă folosim cel mai des sau ce ritualuri avem după ce ajungem acasă, se ascunde o părticică din personalitatea noastră. Iată cum te dă de gol locuința ta, potrivit unor studii care au avut rezultate surprinzătoare:

Ce stil de viață ai

O femeie care pune preț pe îmbinarea eleganței și a confortului va alege întotdeauna piese de mobilier funcționale, dar care să arate și foarte bine. De exemplu, dacă ai în living canapele si coltare precum acestea, înseamnă că ești o femeie practică, activă și că îți place să petreci timp alături de familie. După cum vezi, asemenea piese de mobilier nu sunt foarte scumpe, dar arată extrem de stilat, ceea ce înseamnă că preferi confortul, dar ești atentă la cum cheltuiești banii câștigați din greu.

Ce greutate ai și cât de sănătoasă ești

Un studiu al Universității Cornell arată că femeile care au în permanență pe masa din bucătărie o cutie cu cereale cântăresc cu 10 kilograme mai mult decât cele care nu au acest obicei. Pe de altă parte, persoanele care au pe masă boluri cu fructe își mențin mai mult timp greutatea constantă și sunt percepute de cei din jur ca fiind mai sănătoase.

Ce vârstă ai, în funcție de pozele pe care le-ai înrămat

Obiceiul de a înrăma poze este mai degrabă specific tinerilor din generația Millennials, adică cei născuți după 1982. Aceștia pun în rame selfie-uri, poze din vacanțe sau alături de prieteni, în timp ce persoanele din generațiile mai mari preferă fotografiile de familie.

Cât de des faci sport

Un lucru care pare fără însemnătate la prima vedere spune despre tine mai multe decât ți-ai fi imaginat. O cercetare realizată pe 68.000 de subiecți a descoperit că persoanele care își fac zilnic patul sunt mai active și fac sport mai des, dar sunt și mai mulțumite de jobul pe care îl au. Explicația este simplă: oamenii fericiți caută să fie mai organizați și încearcă să elimine haosul din viețile lor.

Cât de activă sexual ești

Un dormitor al cărui decor include mobilier sau decorațiuni de culoare mov au parte de mai multe momente de intimitate alături de partener, arată un studiu, dar nici cei care preferă roșul sau rozul nu stau prost la acest capitol. La polul opus se află persoanele care își amenajează dormitorul în nuanțe de gri, alb sau bej, culori care, potrivit cercetătorilor, pot fi inhibatoare în viața intimă a cuplului.

Cât de mult citesc copiii tăi

Un studiu a arătat că numărul de cărți din casa ta este de departe cel mai important factor în dezvoltarea apetitului pentru citit, chiar mai mult decât veniturile familiei sau notele pe care le ia copilul tău la școală. Elevii care au acasă peste 100 de cărți citesc mult mai mult decât cei care nu au o bibliotecă plină. Experții cred că prezența cărților le transmite celor mici că și părinții lor sunt pasionați de lectură, așadar și ei ar trebui să fie.

Cât de sociabilă ești

Psihologia culorilor poate dezvălui multe despre tine. De exemplu, dacă locuința ta este decorată în nuanțe de roșu, portocaliu sau galben, asta spune că ești o persoană deschisă, optimistă și veselă. Albastrul ne duce cu gândul la persoanele relaxate, stăpâne pe ele, care rareori se enervează, în timp ce verdele este ales de oamenii mai conservatori. Negrul, în schimb, indică o personalitate introvertită, mai tăcută.

Ție ți se potrivesc aceste descrieri? Cu care dintre ele ești de acord?

 

Sursă foto: Shutterstock, Copyright: StockLite

Comments

comments

Lasă un răspuns