Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > 7 metode fascinante prin care poți să faci rost de foarte mult spațiu într-o bucătărie mică

7 metode fascinante prin care poți să faci rost de foarte mult spațiu într-o bucătărie mică

Dacă ai o bucătărie mică, aplică o serie de metode surprinzătoare pentru a face rost de spațiul de care ai nevoie cu adevărat.

Majoritatea covârșitoare a românilor din marile orașe locuiesc în apartamente de bloc. Statistic vorbind, dacă locuiești într-un mare oraș, există o mare probabilitate ca și tu să locuiești într-un astfel de apartament și să te confrunți cu lipsa spațiului în bucătărie.

Cu toate acestea, există câteva modalități prin care poți face rost de spațiul de care ai nevoie în bucătăria ta, indiferent de cât de puțin generoasă este suprafața acesteia:

1 Fă aragazul să dispară

Nu te sfătuim să renunți cu totul la aragaz, însă renunță la aragazul clasic și vechi, care ocupă o mulțime de spațiu. În prezent, ai la dispoziție o opțiune mult mai bună pentru a face rost de spațiul de care ai nevoie și de a elibera zona din bucătărie în care stă, acum, aragazul vechi: plitele încorporabile. Acestea au un design modern, sunt foarte ușor de utilizat și sunt foarte sigure. În plus, plitele încorporabile, precum aceste plite pe gaz, vor transforma bucătăria într-un loc care ar merita să apară în fotografiile din revistele de design interior.

2 Depozitează pe verticală

Dacă simți nevoia să ai mai mult spațiu în bucătăria ta, înseamnă că nu ai profitat din plin, printre altele, de spațiul de pe verticală. Profită de locurile goale rămase pe pereți și folosește-le pentru a amplasa rafturi și dulapuri suspendate, în nuanțe deschise. În acest fel vei face rost de mai mult spațiu de depozitare. Cu cât păstrezi mai libere blaturile și încorporezi electrocasnicele în mobilier, bucătăria va câștiga automat mai mult spațiu de lucru și, mai ales, un aspect omogen și modern.

3 Agață tigăile pe perete

Depozitarea pe verticală nu este valabilă doar în cazul rafturilor, ci și în cel al tigăilor, pe care le poți agăța chiar lângă aragaz de suporturi special concepute pentru asta. Tigăile nu vor mai ocupa un spațiu mai mult decât prețios în dulapurile din bucătărie, ci vor face loc pentru obiectele de care ai nevoie în mod frecvent și pe care nu le poți agăța pe perete.

4 Montează o măsuță rabatabilă

Dacă ai un perete liber, pe lângă montarea la înălțime a unui dulap de bucătărie ai putea amplasa, la nivelul cotului, o măsuță rabatabilă. Un astfel de obiect de mobilier este foarte util atunci când gătești și mai ai nevoie de puțin spațiu pentru a depozita anumite ingrediente sau recipiente. În plus, această măsuță este utilă și atunci când ai musafiri și simți nevoia unui plus de spațiu pentru a așeza paharele cu vin sau sticlele cu bere. În restul timpului, măsuța poate fi coborâtă și lipită de perete, fără să mai ocupe nici un pic de spațiu în bucătăria ta.

Cucerește colțurile

Nu lăsa colțurile libere, indiferent dacă vorbim despre interiorul dulapului de bucătărie sau despre pereți. Montează, la colțuri, niște rafturi care te vor ajuta să depozitezi diferite obiecte necesare în bucătărie și cucerește, astfel, un spațiu la care nu aveai acces până acum.

6 Folosește și spațiul de pe dulapuri

Depozitează pe dulapuri diferite coșuri și cutii cu obiectele pe care le folosești mai rar, precum formele de prăjituri. Acestea vor face loc unor obiecte mult mai utile în zonele aflate la îndemână.

7 Sparge un perete

În cazul bucătăriilor foarte puţin generoase cu spaţiul, spargerea unui perete ar putea fi cea mai bună soluţie. Dacă bucătăria ta se învecinează cu balconul, ai putea sparge peretele dintre cele două încăperi. Mai mult decât atât, pereţii care nu sunt de rezistenţă sunt uşor de dărâmat, iar tu ai putea sparge zidul dintre bucătărie şi sufragerie, pentru a extinde vizual atât livingul, cât şi bucătăria. Cu toate acestea, dacă găteşti mult în casă, indiferent cât de performantă este hota din bucătărie, mirosul de mâncare se va împrăştia în toată casa.

Foto: shutterstock.com/fotos593

Comments

comments

Lasă un răspuns