Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > 8 sfaturi cu adevărat utile pentru a amenaja un apartament în mod inteligent

8 sfaturi cu adevărat utile pentru a amenaja un apartament în mod inteligent

Clasicele apartamente de bloc devin adesea neîncăpătoare pentru toate lucrurile unei familii și dau senzația de aglomerare. Noi ți-am pregătit opt sfaturi utile, de la specialiști în amenajarea spațiilor mici, care te vor ajuta să organizezi inteligent și eficient apartamentul tău.

Iată care sunt trucurile designerilor, pe care le poți aplica și tu în locuința ta pentru a o face sa pară mai spațioasă și mai aerisită.

Optează pentru mobilă la comandă

Mobila realizată la comandă îți dă posibilitatea să te implici activ în crearea designului, având marele avantaj de a fi croită exact după nevoile tale și după spațiul pe care îl deții. Ai libertate totală în a alege materialele, texturile și modelele și poți avea în casa ta piese de mobilier unice, pliate pe gusturile tale. Noi am opta pentru acest atelier, unde realizarea unui corp de mobilier durează doar câteva ore. Tot ei se ocupă și de măsurători, proiectul de design în format 3-D, livrarea și asamblarea mobilierului, așa că întregul proces este rapid și fără bătăi de cap.

Folosește uși glisante acolo unde este posibil

Ușile glisante sunt de mare ajutor atunci când vrei să economisești spațiu. Înlocuiește ușile spre balcon sau spre terasă cu unele glisante și vei avea parte nu doar de mai mult spațiu, dar și de mai multă lumină naturală. Ușile glisante sunt de mare ajutor și în cazul dulapurilor de haine, deoarece nu mai trebuie să ții cont de deschiderea lor atunci când amplasezi restul lucrurilor din cameră – biroul sau patul, de pildă.

Alege cu atenție culorile pentru pereți și covoare

Unul dintre cele mai prețioase sfaturi ale designerilor de interior este cel legat de culorile utilizate în locuință. Poate părea interesant să ai în casă un fototapet cu un peisaj sau să ai pereții în culori tari, însă dacă vrei să dai senzația de spațiu, mergi pe culori foarte deschise. Și când vine vorba despre covoare se aplică aceeași regulă. Alege un covor simplu, fără model, într-o culoare deschisă – bej, galben pai, roz pal – și vei vedea că întreaga cameră va părea mai spațioasă.

Utilizează oglinzi pentru a da senzația de spațiu

Oglinzile fac adevărate minuni atunci când ai de-a face cu un spațiu mic. Poți amplasa o oglindă mare în holul de la intrare, este și practică și va fi un plus din punct de vedere al designului. În dormitoare, poți amplasa oglinzi pe ușile dulapurilor de haine, vor crea senzația de spațiu și se vor dovedi foarte utile atunci când probezi diverse ținute.

Perdelele din materiale ușoare dau senzația de spațiu deschis

Draperiile groase, din materiale precum catifeaua, și închise la culoare încarcă foarte mult camera. Dacă vrei să ai un spațiu mai aerisit optează pentru materiale ușoare, fluide. Un alt factor important este culoarea perdelelor și a draperiilor. Ca și în cazul covoarelor, este recomandat să alegi culori deschise, prin care să treacă lumina naturală și care să dea senzația de spațiu aerisit.

Învață să utilizezi chiar și colțurile camerelor

Colțurile sunt adesea uitate atunci când vine vorba de amenajarea unei camere. Ele pot fi însă foarte bine valorificate cu ajutorul mobilierului potrivit. Vei găsi în magazinele de mobilă dulapuri concepute special pentru colțuri, foarte spațioase, dar care ocupă mult mai puțin loc. O altă recomandare este să alegi un birou pentru colț în locul celui clasic, deoarece va lăsa mult mai mult loc în cameră pentru a amplasa alte lucruri.

Spații de depozitare în locuri la care nu te-ai gândit până acum

În casele fiecăreia dintre noi există spații pe care le-am putea folosi pentru depozitare, dar la care nu ne-am fi gândit. Optează pentru mobilă la comandă și amplasează sertare în lateralele patului. Poți face, tot la comandă, și un dulap suspendat care să fie amplasat deasupra frigiderului, așa încât să folosești și acel loc. În bucătărie, în loc să pui cănile într-un dulap, poți să le atârni pe o bară de accesorii, vor arăta bine, vor fi mereu la îndemână, iar tu vei mai economisi din spațiu.

În camerele mici folosește maximum trei culori

Una dintre greșelile de amenajare pe care ar trebui să le evităm este utilizarea a mai mult de trei culori într-o cameră de mici dimensiuni. Este de preferat să mergi pe o singură culoare, iar dacă simți nevoia de puțină diversitate, să mai adaugi o nuanță, însă niciodată mai mult de trei, deoarece vei încărca vizual camera.

Îți sunt de folos aceste trucuri? Pe care ai de gând să le pui în aplicare?

Sursa foto: Shutterstock

Comments

comments

Lasă un răspuns