Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > 9 electrocasnice care nu ar trebui să lipsească din nicio casă

9 electrocasnice care nu ar trebui să lipsească din nicio casă

electrocasnice

Dacă tocmai ţi-ai cumpărat o locuință sau eşti în proces de renovare, cu siguranţă ai luat în calcul şi cumpărarea sau înlocuirea celor mai importante electrocasnice de care ai nevoie în baie sau în bucătărie.

Acestea îşi merită fiecare bănuț, deoarece îţi ușurează munca în casă, indiferent dacă este vorba despre un aragaz, un frigider sau un aspirator. Din acest motiv, am pregătit pentru tine un articol care ilustrează lista cu electrocasnice esenţiale, pe care te poţi baza în treburile casnice. Iată care sunt acestea.

1. Aspirator

Curăţenia face parte din activităţile noastre de zi cu zi, chiar dacă îţi doreşti să aloci cât mai puţin timp pentru aceste treburi casnice. Cu ajutorul unor aparate electrocasnice care să îţi uşureze munca, precum este aspiratorul, vei reuşi să scapi de un efort prea mare şi să economiseşti timp pentru alte activităţi. Aspiratorul este unul dintre electrocasnicele care nu trebuie să lipsească din nicio casă, astfel încât este nevoie să alegi un model care să ţi se potrivească.

În funcţie de preferinţe, brand sau preţ, poţi opta pentru aspiratoare cu sau fără sac, pe care le poţi găsi la preţuri convenabile. Unul dintre cele mai mari avantaje ale aspiratoarelor este că se găsesc şi în varianta fără sac, care înseamnă costuri mai mici şi mai puţin deranj, in comparaţie cu aspiratorul cu sac. Poţi alege aspiratorul şi în funcţie de design, optând pentru un aspect modern, ce impresionează prin cromatică.

2. Frigider

Frigiderul nu trebuie să lipsească de pe lista ta de priorităţi, reprezentând cheia pentru menținerea alimentelor întotdeauna proaspete. Pentru a alege cel mai bun frigider, te poţi ghida după mai multe criterii. Bugetul este un factor important, însă este indicat să ţii cont şi de alte lucrurii. În primul rând, trebuie să măsori locul în care vrei să amplasezi frigiderul şi să te asiguri că modelul se va potrivi, în funcţie de dimensiuni.

Astfel, poţi lua în calcul achiziţionarea unui frigider cu o uşă, cu două uşi şi cu un congelator poziţionat sus sau jos. Dacă îţi doreşti să aranjezi alimentele după bunul plac, poţi alege un model cu rafturi reglabile sau chiar glisabile, astfel încât să ajungi uşor la alimentele de care ai nevoie. Din punctul de vedere al energiei, se recomandă un frigider cu un consum cât mai redus. În plus, poţi lua in calcul şi funcţiile de dezgheţare automată şi cea no-frost, care nu permit formarea gheţii în interior.

3. Aragaz

Aragazul este un alt aparat electrocasnic necesar, indiferent dacă găteşti des sau doar ocazional. Poţi opta pentru un model clasic de aragaz, cu plită şi cuptor sau pentru varianta plitei încorporabile, graţie design-ului modern. În plus, ai şansa de a alege o plită electrică sau pe gaz, în funcţie de preferinţele tale. Ţine cont şi de materialul aragazului! În timp ce inoxul se curăţă mai greu, emailul este mult mai uşor de întreținut  şi rezistă mai mult timp. Ia în calcul şi numărul de arzătoare de care ai nevoie şi alege întotdeauna aparate dotate cu elemente de protecţie, care fac gătitul mai simplu şi mai uşor.

4. Hotă

Pe lângă achiziţionarea aragazului, vei avea nevoie şi de o hotă, care te va scăpa de mirosurile de mâncare din bucătărie. Această hotă trebuie să fie însoţită şi de filtre de hârtie, care vor fi înlocuite odată la câteva luni. În alegerea hotei, ţine cont şi de mărimea plitei sau a aragazului de care dispui, întrucât va trebui să aibă lăţimi egale. Dacă se va monta mai jos, către aragaz, motorul se poate deteriora din cauza temperaturilor ridicate, în timp ce montarea prea înaltă a hotei va cauza o pierdere a eficienţei.

5. Fier de călcat

Chiar dacă uneori este văzut ca o corvoadă, călcatul hainelor este necesar, de aceea vei avea nevoie de un fier de călcat de calitate, care să te ajute să calci mai uşor hainele, de îndată ce le-ai luat de pe uscător. De regulă, alegerea unui fier de călcat se bazează pe aspecte subiective, precum designul, dimensiunile sau culoarea, oferta magazinelor fiind foarte bogată în această privinţă. Ţine cont şi de particularităţile fierului de călcat în funcţie de putere, talpă, abur sau funcţiile de auto-curăţare şi oprire automată.

6. Cuptor cu microunde

Acest aparat electrocasnic util te va ajuta să îţi încălzeşti rapid mâncarea, atunci când vii acasă după o zi lungă şi grea de muncă. Astfel, un cuptor cu microunde incorporabil se poate integra perfect în bucătăria ta, însă nici modelele clasice nu trebuie să fie neglijate. Beneficiezi de o gamă variată de cuptoare cu microunde, în funcţie de preţ, producător sau design, pe care le poţi lua în calcul în achiziţionarea celui mai bun aparat.

7. Televizor

Pentru momente de relaxare, vei avea nevoie de un televizor performant, cu ajutorul căruia poţi viziona filmele preferate, în living sau în dormitor. Preferatele tuturor sunt televizoarele cu plasmă, care oferă imagini clare şi sunete îmbunătăţite, oferta fiind bogată atât în magazinele fizice, cât şi online. Cele mai noi modele de televizoare oferă utilizatorilor şi porturi HDMI, pentru console sau playere şi USB-uri, cu ajutorul cărora poţi reda fişiere video sau melodiile preferate.

8. Robot de bucătărie

Pentru a-ţi uşura munca în bucătărie şi pentru a găti mai rapid şi mai bine, poţi achiziţiona un robot de bucătărie, cu ajutorul căruia poţi toca, amesteca sau măcina alimente, fiind extrem de util pentru pregătirea deserturilor, a felurilor principale sau a antreurilor. Cui nu i-ar trebui o mână de ajutor în bucătărie, atunci când este presat de timp?

9. Expresor de cafea

Un expresor de cafea reprezintă aparatul electrocasnic a cărui achiziţie a fost luată în calcul cel puţin o dată, de către toţi consumatorii acestei băuturi miraculoase şi plină de beneficii. Vei putea alege dintre zeci de modele, dotări, preţuri sau moduri de funcţionare, care să se plieze nevoilor tale. Astfel, cu puţină răbdare şi cu o documentare serioasă, poţi achiziţiona un expresor de cafea care să îţi satisfacă toate cerinţele, fără să cheltuieşti o avere.

Dacă îţi doreşti achiziţionarea acestorr electrocasnice necesare, însă nu dispui de un buget suficient, poţi opta pentru un imprumut nebancar de la creditprime.ro, uşor de obţinut, care te va ajuta să-ţi cumperi tot ceea ce ai nevoie pentru o casă confortabilă şi modernă.

 

 

Sursă: Digital workforce

Sursă foto: pexels

Comments

comments

Lasă un răspuns