Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Alegerile care deosebesc o casă ca oricare alta de una spectaculoasă. Iată ce face diferența

Alegerile care deosebesc o casă ca oricare alta de una spectaculoasă. Iată ce face diferența

Vrei ca toți cei care intră în casa ta să fie impresionați? E mai simplu decât crezi. Tot ce trebuie să faci este să înveți câteva trucuri secrete de decor.

Când vine vorba despre decorarea casei, cu toții ne dorim ca rezultatele obține să îmbine utilul cu plăcutul. Cu alte cuvinte, ne dorim case superbe, dar în care să avem parte și de confort sporit. Nu este nevoie neapărată de mâna unui designer de interior, poți să pui și tu în aplicare câteva principii simple și să obții un rezultat spectaculos. Iată ce ai de făcut:

  • Materialul pentru finisaje care îți ține casa caldă și arată extrem de elegant

Unele materiale sunt rezistente, altele călduroase, altele arată bine, însă există și unul care le îmbină pe toate. Este vorba despre acest material pentru finisaje, care va face ca podele tale să arate cu adevărat impresionant. Spre deosebire de gresie, este mult mai călduros și mai rezistent pur și simplu, fiind alegerea persoanelor care știu ce este bunul gust.

Alege o nuanță mai închisă pentru a da un plus de eleganță casei tale și una deschisă în încăperile mici, în care vrei să dai senzația de spațiu mai mare. Nu uita că parchetul este o alegere reușită chiar și pentru bucătărie sau pentru holul de la intrare, chiar dacă în majoritatea caselor vezi gresie în aceste încăperi. Dacă vrei o casă impresionantă trebuie să ai o viziune deosebită, căci tocmai asta va face locuința ta una originală.

  • Accentul de care orice cameră are nevoie

Fiecare cameră din casa ta are nevoie de un accent. Poate fi vorba fie de un perete vopsit într-o culoare tare (gândește-te cât de bine ar da un perete vopsit verde, albastru sau roșu într-o încăpere care în rest este decorată cu alb), fie de un obiect care nu se înscrie în stilul în care ai decorat camera (spre exemplu un fotoliu în stil vintage într-o cameră ultramodernă).

La fel de bine, poți alege ca accentul să fie corpul de iluminat și să alegi ceva cu adevărat original, sigur vei găsit niște lustre care să fure ochii tuturor.

  • Regula învechită de care nu ar mai trebui să ții cont

În designul interior exista în trecut o regulă care acum a devenit învechită, dar pe care încă o urmează foarte multe persoane – culoarea covoarelor să fie asortată cu cea a draperiile. Dacă ții cont de această regulă riști să realizezi un decor bătrânicios.

Desigur, asta nu înseamnă că draperiile și covorul trebuie să fie dn registre total diferite. Este chiar recomandat să fie în culori diferite, atâta vreme cât nu sunt două culori puternice, care atrag atenția. Cheia este echilibrul, așa că dacă ai optat pentru un covor roșu, alege o draperie deschisă la culoare.

  • Obiectele de decor ce nu trebuie să-ți lipsească din casă

O casă decorată într-un mode memorabil este una care nu seamănă cu ce ai mai văzut până acum. Așadar, e cazul să aduci o notă personală și să alegi niște obiecte de decor care să-ți scoată în evidență gusturile și felul de a fi. Nu cumpăra lucruri pentru că sunt la modă, ci fă alegeri care să te reflecte.

Rame de fotografie, imagini cu peisaje din călătoriile pe care le-ai făcut, un mic accent aparținând unei culturi pe care o apreciezi (indian, arabesc, chinezesc), postere de la filme vechi – sunt doar câteva idei de obiecte de decor pornind de la diverse hobby-uri.

  • Detaliile care fac diferența și care îți fac locuința una cu adevărat originală

Când decorăm casa obișnuim să ne gândim adesea la obiectele mari și uităm de detalii, însă tocmai ele fac diferența. Poți alege o chiuvetă de bucătărie rotundă, din travertin, în locul celei clasice din inox, baterii mai deosebite și cu aspect antichizat, galerii pentru perdele alese cu grijă. Nu pierde din vedere lucrurile de acest tip, vei vedea că rezultatele vor fi cu adevărat spectaculoase.

Ce părere ai despre aceste sfaturi? Pe care ai de gând să îl pui în aplicare prima dată?

 

Sursa foto: Shutterstock

Comments

comments

Lasă un răspuns